Comments ( 3 )

 • Robert Blom

  Op deze mooi Paaszaterdag waarin het Heuvelland was afgesloten voor toeristen en aansluitend aan wandeling 298. Schin op Geul deze wandeling gelopen en gestart bij Café A Gen Baan in Wijlre. Na het verlaten van het dorp Wijlre langs de watermolen en de Brand Bierbrouwerij op weg naar de buurtschap Beertenshoven. Vanaf hier richting Margraten via een lange veldweg die gaandeweg steeds meer begint te stijgen en zeker met dit weer zich erg lang trekt. Eenmaal boven via een aantal veldwegen richting Ingber. Na een kort bezoek aan dit kleine dorpje via de Rijksweg al snel weer de veldwegen op en via een mooie route door het bos richting Euverem. Vanaf hier een smal paadje naar Gulpen alwaar je nog langs kasteel Neuborg komt. Hier moet nog heel wat opgeknapt worden, maar ook nu ziet het kasteel er van buiten imposant uit zeker als je even de inrit inloopt. In Gulpen aangekomen gaat de route door het centrum (momenteel werkzaamheden aan de Gulp) en verlaat je via een pad en een weiland het dorp weer. Verder richting de buurtschap Cartils en vanaf daar een weiland in. Hier is met in maart 2020 gestart met flinke snoeiwerkzaamheden i.v.m. stormschade. Het pad was begaanbaar nu, maar er stonden 2 grote graafmachines dus midweeks is het wellicht even goed uitkijken. Na dit weiland kom je nog een leuke Kabouter/beeldengroep tegen net bij de ingang van het bos. Bij het tunneltje even wachten op tegemoet komend wandelverkeer, want de 1,5 meter is hier onmogelijk en vervolgens naar de buurtschap Piepert. Vanaf hier wederom een flinke klim omhoog. Hier was ik de route helaas kwijt, want 50 meter na dat trappen pad lijkt het alsof er een stuk beschrijving weg is. In elk geval ben ik recht omhoog blijven lopen en ben dat draaihekje niet meer tegengekomen. Helemaal boven aan de grindweg links aangehouden en na een tijdje kwam ik weer op de route, maar ergens gaat het is. Vervolgens nog een heel mooi panorama uitzicht bij de “Dieke Boek” en dan is het alweer bijna voorbij en bereik je vrij vlug Wijlre weer. Het opvallende vandaag was absoluut de rust. Overal onderweg hoorde je vogels fluiten/zingen, was nauwelijks een wandelaar te bekennen en leken auto’s, motoren en wielrenners wel van de aardbodem verdwenen. Ideaal omstandigheden om optimaal in je eentje van ons mooie Heuvelland te genieten. Deze dag neemt me dus nooit meer iemand af, maar het is toch beter als we snel weer wat meer drukte onderweg krijgen. Deze wandeling is in elk geval een aanrader!

 • Marion Pluim

  Vandaag deze voor ons onbekende wandeling gelopen, ontzettend afwisselend met on Hollandse klimmetjes en prachtige vergezichten.
  Schitterend gewoon.
  nog even een aanvulling op bovenstaande reply:
  na het trappen pad loop je nog een klein stukje door en VOOR de begroeiing ga je naar links en loop je langs het veld met de begroeiing aan je rechter kant.

 • Annelies

  Op 24-2-2021 gelopen. Een andere kant va Gulpen, ook bijzonder. Erg afwisselend; langs een beekje, door bos, over velden en uiteraard weer mooie uitzichten Dankjewel !.

Leave a Comment