Comments ( 3 )

 • Els Korsten

  Erg mooie wandeling. Mooie helling op Montagne Saint Pierre met uitzicht. Op 27 juni veel dambordvlinders. Eerste stuk niet over de asfaltweg maar ongeveer 1 km pad langs de Maas gelopen. Daarna route bij de kerk opgepakt.

 • cees

  Deze mooie wandeling gemaakt op 16 sept 21.
  Aan het einde van punt 2 bij de bosrand is de hele rand inclusief het paadje 10m rechts door boom en struikafval volledig gestremd. Met oude kleren aan is er doorheen gaan wel mogelijk want er zijn weinig alternatieven.

 • Astrid

  Wat hebben weer een mooie wandeldag achter de rug. (26-9-’21). Het steile pad omhoog door beschermd natuurgebied was erg fraai. De Mergellandschapen liepen er rond en je had een mooi uitzicht over de cementfabriek Lixhe en het kanaal. De cementfabriek staat best dichtbij maar toch sta je volop in de natuur. Helemaal boven aan staat een bank ..voor ons was het een genietplekje. Dan volgt een stuk rechtdoor de maisvelden van 2 meter hoog en ineens heb je uitzicht over de mergelgroeve en het Jekerdal. Wij zijn naar restaurant Loverix in Eben Emael gelopen.(heen maar ook weer terug 650 meter) Heerlijk op het terras langs de Jeker gezeten. Ook is hier de ingang van het grote fort Eben Emael. Wil je naar binnen dan moet je wel reserveren. Na onze “break” gaat de route verder en kom je langs verschillende bunkers van het fort. Met hun schietkoepels lijken het wel ufo’s in het mooie landschap. Nog een erg mooi uitzicht volgt vanaf een geschutskoepel! Een erg fraai, maar steil pad brengt je weer bij de tuibrug over het Albertkanaal. Bedankt Jos!
  Ps Inderdaad, zoals Cees hierboven schrijft ligt op het einde van punt 2 bij de bosrand struikafval . Maar inmiddels is er weer een klein paadje gevormd zodat het weer goed te belopen is.

Leave a Comment