638. Ohé en Laak

Comments ( 2 )

  • Sjef Schmit

    Deze wandeling vandaag met de nodige regen in combinatie met nr 644 gelopen. Een zeer verrassend gebied met vele mooie vergezichten over de plassen en de Maas. Soms zelfs heel avontuurlijk met name over de stapstenen. Wel goed uitkijken dat je in de uitwerpselen van de diverse beesten trapt. Kan met nat weer voor een behoorlijke uitglijder zorgen.

  • Robert Blom

    Tijdens de laatste dag van mijn lange wandelweekend in Ohé en Laak deze wandeling verlengd met 633 tot 16,3 km. Vanaf de start gaat het naar de voor mij inmiddels bekende Hompesche Molen en dan richting Molenplas. Je gaat vervolgens helemaal rondom deze plas wandelen met tal van dieren, zoals de vele watervogels (stop zeker bij de vogeluitkijkpunt), hele groepen Koninkpaarden en Gallowayrunderen. Het advies is niet te dicht in de buurt te komen, maar meestal stellen de beesten zich zo op dat ze complete paden en dus de doorgaande route blokkeren. Rustig langslopen, oogje in het zeil houden en geen onverwachte bewegingen en je komt er dan toch wel langs. De diverse uitzichtpunten onderweg rondom de plas zijn schitterend en ook de versteende bomen zijn zeker even het stoppen waard. Na het verlaten van het natuurgebied wandel je terug naar het café. Top wandeling met prima weersomstandigheden en zeker de moeite waard.

Leave a Comment