657. Vroenhoven

Comments ( 3 )

  • Robert Blom

    Kwart voor elf van start en ondanks de (dichte) mist een heerlijke wandeling gelopen. Vanaf de brug bij Vroenhoven over het Albertkanaal richting Sportcomplex Wolder en door naar de wijndomeinen de Apostelhoeve en Nekumhoeve. Via een mooie oversteek van de Jeker klimmen richting Sint Pietersberg. Na een flinke afdaling aangekomen in de ENCI groeve en vervolgens weer klimmen in de richting van Kanne. Na een oversteek van de mooie brug alhier de finale met een flink stuk boven door de bossen parallel aan Albertkanaal en terug naar vertrek. Genoten van de erg afwisselend wandeling met vele informatieve punten onderweg en een goed beschreven route.

  • Jean-Pierre Seegers

    zeer mooie wandeling 2de kerstdag gelopen

  • Rudi

    De brug van Vroenhoven met zijn berucht oorlogsverleden luidt een mooie wandeling in op de erg vroege zondagochtend. Het zonnetje komt op boven de velden en het waait flink bij het naderen van de Louwberg. Afdalen via de Apostelhoeve naar de Cannerweg. Draai je voor je de weg oversteekt eens om en bewonder het fraaie zicht dat dit wijndomein in het glooiende landschap biedt. Het ENCI-bos en de groeve wachten met rede om verkend te worden. Daarna gaat het verder richting Kanne. Vergeet onderweg ook niet weg te dromen bij het uitzicht op Château Neercanne. Na de oversteek van het Albertkanaal mag je in Kanne de Tiendeberg beklimmen en kan je nog even stilstaan bij een oorlogskerkhof. Hierna gaat het, letterlijk, in een laatste maar zeer aangename rechte lijn boven door het bos langs het onderlangs gelegen Albertkanaal terug richting Vroenhoven. Terug aan de brug kan je terugblikken op een gevarieerde grenswandeling met het nodige klimwerk.

Leave a Comment