Comments ( 2 )

 • Stefan en Ank

  Wij hebben vandaag deze tocht gemaakt en vonden hem geweldig! Er lag tussen de 10 en 20 cm sneeuw dus het was nog een graadje pittiger dan normaal maar gelukkig hadden we onze stok mee zoals geadviseerd. Ook hebben we iets verderop geparkeerd omdat de aangegeven parking onbegaanbaar was met onze auto. Met de pauzes inbegrepen hebben we over de bijna 19 km zo’n 6 uurtjes gedaan. Er staan genoeg bankjes onderweg, je zou zelfs kunnen camperen als je wilt.
  We komen hier zeker weten nog een keer terug!

  (Voor foto’s van de tocht zie https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid031gWaZtAbZHKo8wPjAYHpXAGtK5V1KVFpEH44bUNDfR7xs1MsPbE1kWeHaF4wgGWkl&id=100001266988539)

 • Mark

  Geweldige, afwisselende wandeling met twee langere beklimmingen en een langere afdaling. De afdaling gaat van Höfen naar Monschau. De in de tekst aangeraden wandelstok komt hier goed van pas, maar het kan ook zonder.
  Je loopt lange tijd langs de Perlenbach en de Rur. In het gedeelte langs de Rur hoor je geen verkeer, alleen het geluid van het water.
  Als alternatief voor de start in Höfen kun je ook gebruikmaken van de gratis parkeerplaats voor wandelaars in Kalterherberg aan het begin van de Bahnhofstraße. Vanaf daar is het maar een paar minuten naar het restaurant Hirsch (punt 7 in de beschrijving).
  Stefan en Ank hadden in de winter 6 uur gelopen. Vandaag, in de nazomer, kan de wandeling gemakkelijk in 3,5 uur worden gedaan.

Leave a Comment