Comments ( 6 )

 • familie Vonken

  op een druilerige carnavalszondag deze mooie wandeling gemaakt.
  prachtige rotsformaties, steile paadjes. Alles wat een wandeling moet hebben.
  Alleen het restaurant ziet er verlaten uit. Geen verbouwing, gewoon einde oefening.

 • cees

  Het is een zeer pittige wandeling met veel steile klimmen en dito dalen.
  Het is beslist geen recreatieve wandeling voor de gemiddelde wandelaar.
  Bovendien is er veel geluidsoverlast door de autoweg die dwars door de route loopt.
  De rondwandeling door het stadje is zeker aan te bevelen

  • Jos Wlazlo

   Bij deze wandeling staat ook dat het zeer pittig is. Ook staat er een zwart mannetje wat betekent voor ervaren wandelaar

 • Eveline

  Een schitterende wandeling die start bij een verlaten hotel en vervolgens over een Natuur camping loopt.
  Daarna volgt het eerste pad omhoog.
  Na elke ( stevige) klim wordt je beloond net een schitterend uitzicht.
  Een manjefieke wandeling door bos, stadje en water waarbij je ogen en oren tekort komt. Het geluid van kletterend water en vogels wordt af en toe overstemd door het lawaai van auto’s, maar laat je hierdoor niet weerhouden om deze wandeling te lopen. Ook op een hele warme dag is deze wandeling goed te doen. ( meer dan voldoende plekken om in de schaduw te lopen)
  Kortom: zorg voor een goede conditie en geniet van deze wandeling.

 • Mark

  Geweldige wandeling rond Monschau. Er is veel te zien: Het oude centrum van Monschau en veel mooie uitzichten vanaf de hoogten rond Monschau. De zwarte beoordeling is heel toepasselijk, omdat er veel hoogtemeters afgelegd moeten worden. Het is de moeite waard!
  Drie tips:
  – De GPX-track wijkt aan het einde van punt 5 / begin van punt 6 af van de beschrijving. Als je de GPX-track volgt, heeft de route iets minder hoogtemeters.
  – Een wandelstok is handig voor de afdaling bij punt 6 (Ehrensteinsley) als de grond nat is. De andere afdalingen op de wandeling zijn minder steil.
  – Ik heb vandaag direct bij het oude hotel geparkeerd. 3 uur later was de ingang verder naar boven afgesloten met een ketting (hij was gemakkelijk te openen en weer te sluiten). Je moet dus verder omhoog parkeren. Mogelijk alternatief: Wanderparkplatz Dreistegen. Daarvandaan loop je terug naar de hoofdweg, steek je de brug over en volg je het trottoir bij punt 7. Aan het einde van de wandeling kom je terug aan de andere kant van de brug en kun je gemakkelijk de parkeerplaats bereiken.

 • Sara

  Om te beginnen ben ik normaalgesproken een grote fan van deze wandelpagina. Echter deze wandeling vond ik teleurstellend. Monschau is een leuk stadje en de omgeving is prachtig. Echter zijn er mooiere wandelingen in de omgeving. Het stadje dan liever alternatief op het einde extra inplannen.
  De wandeling is pittig maar niet gevaarlijk. De uitzichten zijn prachtig, echter eentonig. Bij het beginpunt is het zeer lastig te parkeren. Alternatief Wanderparkplatz Dreistegen. Halverwege de wandeling is de weg door vele omgevallen bomen en waarschuwingsborden geblokkeerd. Alternatief een bospaadje onderlangs.

Leave a Comment