Comments ( 3 )

 • Robert Blom

  Om stipt 10:00 uur hedenochtend, nadat de regen was overgetrokken, van start voor deze erg leuke/afwisselende wandeling. Vanuit het oudste gedeelte van Urmond al vrij snel het kanaal over de natuur in met een ‘rondje’ recreatiegebied Heidekamppark. Op naar Stein en via enkele woonwijken naar recreatiepark Steinerbos. De brasserie onder punt 3 was al open dus tijd voor een cappuccino & donut to go. De route volgend bereik je het oudste gedeelte van Stein met de mooie Sint Martinuskerk en vervolg je met een flink stuk (ca. 2 km) langs het Julianakanaal. De finale nog een stuk onverhard langs de Maas op de grens van Nederland en België waarna je terugkomt bij de sponsor van de wandeling die helaas (wegens corona) gesloten was. Erg genoten en uiteindelijk ca. 12,5 km gewandeld met goed weer, prima routebeschrijving en leuke wetenswaardigheden onderweg!

 • Bianca

  Teleurstellende wandeling voor ons. Weinig natuur veel bebouwdekom . De foto’s laten bijna de enige natuur zien die er is. Het oude centrum van Urmond was wel leuk maar daar loop je in 10 minuten ook doorheen.
  Het stuk bij de crossbaan is verboden voor voetgangers maar volgens de gpx moet je daar lopen. Wij hebben dus een ommetje gemaakt.
  Tijdens de wandeling ook veel last van het verkeersgeluid zoals de A2.

 • Huub Beckers Maastricht

  Zo zie je dat ieders belevingswereld anders is , erg gevarieerd zelfs het door “bewoont ” gebied te lopen is eens leuk om te kijken hoe andere wonen. Deze route is in Januari 2024 geactualiseerd. Tip: heb je opmerkingen over afwijkingen vul het contactformulier in.
  Lekker uitwaaien langs het kanaal en inderdaad “Oud – Urmond” is een historisch pareltje.

Leave a Comment