838. Voerendaal

Comments ( 2 )

  • Robert Blom

    Dit weekend voor de ‘dubbel’ gekozen voor station Voerendaal als uitvalsbasis en na eerst wandeling 912 Heerlen te hebben gelopen en een ‘lunch’ op de parkeerplaats op pad voor deze vrij makkelijke wandeling. Vanaf de sponsor van de wandeling eerst een stuk door Voerendaal zelf met te beginnen bij de mooie (vis)vijvers die hier gelegen zijn. Door een gedeeltelijke nieuwbouw wijk en dan het bos in om vervolgens na het spoorviaduct een stuk onder langs de spoorlijn te wandelen alvorens je de Golfclub bereikt. Door een mooie laan met lindebomen en dan een lang recht fietspad naar Retersbeek. Langs de achtertuinen van de woningen alhier en dan via diverse veldwegen van enkele kilometers naar Weustenrade. Vervolgens nog langs Kasteel Rivieren (zeker een kijkje waard) en dan via weilanden, stapstenen en enkele bospaadjes weer terug naar hartje Voerendaal.
    Leuke wandeling met afwisselende omgevingen en beschrijving nog up to date.

  • Rob Wilders

    Wow, wat een leuke en afwisselende wandeling is dit met het weer wat wij vandaag hadden. Het begint al in Voerendaal zelf met de wandeling door het leuke park. Dan verder door o.a. de mooie lindelaan na de golfbaan en omhoog lopen, meer licht glooiend, naar Retersbeek. Goed zoeken naar de ingang van het graspad tegenover huisnr. 74 (je denkt dat je de tuin bij het huis op de hoek inloopt). En dan, … de kers op de taart, de 2 zitbanken aan de Groeneweg. Wat een uitzicht heb je hier op de omgeving. Daarna blijft het een afwisselende wandeling die voor iedereen goed te doen is met weinig hoogteverschillen. En de beschrijving klopt nog steeds. Zowel voor je begint als nadat je terug bent moet je even aanleggen bij ijssalon Bie Chantal, lekkere vlaaien en heerlijk ijs.

Leave a Comment