Comments ( 4 )

 • Hilly Seems en Wil op 't Root

  19-04-2020
  Dit was een fijne vlakke route met een leuk stuk langs de Geleenbeek.

 • Huub Beckers Maastricht

  Een kennismakingsrondje met Windraak, Munstergeleen en de Geleenbeek. Wel even een kaarsje opsteken bij Pater Karel kapel “dat we nog vele routes, in goede gezondheid mogen lopen van de Wandelgids site”.

 • Rudi

  Vanuit Windraak daal je over smalle en kronkelende paadjes langs akkers af naar Munstergeleen. Beneden volgt een leuk ommetje langs de Geleenbeek. Ook de Pater Karelkapel is hier het vermelden waard. Na het waterrijke intermezzo klim je aan de andere kant van de N276 langzaamaan terug naar boven richting Windraak. Onderweg kom je nog moois tegen op je pad. Zo passeer je een statieweg. Ook het voormalige kloosterpark van Huize Watersley is terug toegankelijk. Later wandel je nog langs het imposante klooster zelf. Neem verderop in de velden de tip van de wandelgids ter harte en kijk eens achterom. Je hebt niet enkel mooi uitzicht op Huize Watersley maar ook op het prachtige landschap waarin dit bouwwerk zich bevindt. We spreken in dit commentaar wel over dalen en klimmen, maar dat zijn wat deze route betreft relatieve begrippen. Op één enkele wat avontuurlijke afdaling na wordt het hoogteverschil erg geleidelijk overbrugd. We kunnen dan ook met recht en rede spreken over een gemakkelijke doch gevarieerde en aantrekkelijke wandeltocht.

 • Loes Swart

  Beetje tegenvallende wandeling. Je hoort vaak verkeer. Iets teveel bebouwing. Te weinig natuur.

Leave a Comment