848. Richterich

Comments ( 7 )

 • Huub de Haan

  Mooie route en zoals altijd goed aangegeven.
  Het restaurant bij begin en eindpunt is dicht. Schuin ertegenover is een conditorei. Niet op zondag open.

 • Hans Dijcks

  Aan het begin van punt 3 verhinderen de boswerkzaamheden (begin van punt 3) nog altijd de doorgang van het pad.

 • Huub Beckers

  Eerst even een stukje lopen voordat je Richterich uit bent en daarna is het genieten van de omgeving van het Wurmthal , er zijn inderdaad enkele tijdelijke hindernissen, zo was in ons geval dat bij punt 2 daar waar je het weiland “Na 40 meter gaat U etc. ” was afgezet probeer in ieder geval om links door de weide omhoog te lopen .En bij de bos werkzaamheden waarover Hans Dijcks spreekt ook bij ons nog steeds bezig waren, als alternatief is ” Waar de zitbank en ruiterpaaltje ” gaat U links en blijf u de veldweg rechts volgen tot aan het eerst volgend pad R na de bocht , dit wordt een dalend pad, en u komt weer op de route Laat via het contactformulier aan Jos weten wanneer de hindernissen zijn verdwenen.

 • Roy Knops

  De wei bij het Lindenrondell is nog steeds afgesloten. Je kunt wel door de afrastering. Alternatief is om voorafgaand bij het St. Mathias-kerkje bij het dorpje Berensberg bij de 3-sprong niet rechts te gaan maar rechtdoor. Bij de voorrangsweg naar rechts en bij het grote kruispunt kom je weer op de route (Rundweg A). De boswerkzaamheden zijn klaar en je kunt dus de route blijven volgen. Het steile paadje tegenover het lange gebouw (1e gebouw van de 2) heeft geen reling meer maar alleen nog een paar paaltjes aan het begin. Vlak voor punt 6 waar staat ‘aan de kruising gaat u RD’ is het pad afgesloten en verboden in te lopen. Het beste is hier om bij de kruising rechts te gaan je komt dan vanzelf bij de voorrangsweg, oversteekplaats en dus de route. Prachtige wandeling met mooie bospaadjes en bosrijke valleien! En voldoende eet en drink gelegenheden onderweg.

 • Jacqueline Scholing

  op 24-01-2022 gelopen. Bij punt 2 is het nog steeds niet mogelijk om de wei in te gaan of op een andere manier naar boven te lopen. Ook zijn enkele bankjes zoals in de omschrijving opgenomen niet meer aanwezig. Prachtige route.

 • peter.

  5-5-2022, Berensberg; het weiland is nog steeds gesloten, zelfs met schrikdraad eromheen! Voorts is het pad verboden voor honden! Dus zoals in de route vermeld staat, terug naar de driesprong voor de St. Mathiaskerk.

 • Mark

  Vandaag heb ik deze prachtige wandeling gelopen. De weide bij punt 2 is nog steeds geblokkeerd met schrikdraad. Het pad aan het eind van punt 5 was vandaag begaanbaar.

Leave a Comment