1013. Bingelrade

Comments ( 4 )

 • Sjef Schmit

  Een mooi wandeling met veel holle wegen en lekker uitwaaien over veldwegen. Het imposante gebouw/kloostercomplex Watersley staat statig op een heuvel en je loopt er mooi omheen. Daarna nog even langs een statieweg richting oostelijke kant van Sittard en een stukje Duitsland. Het laatste stuk is ook een leuk paadje. Het koffietuintje Bingelrade ziet er erg gezellig uit en het was mooi weer, dus open. De eigenaresse Chantal is erg belangstellend naar de wandeling en heel gastvrij.

 • Hetty Philippi

  Een prachtige wandeling en een leuk terrasje op het einde. Wel hadden we op 2 punten moeite met de aanwijzingen. De eerste was het einde van punt 1. De asfaltweg hebben we niet gezien en de grenspalen stonden 20 m naar rechts toen we al bij grenspaal 292 stonden. Geen idee wat we fout hebben gedaan. De tweede was bij Watersley halverwege punt 2 waar je bij de Y-splitsing links moet aanhouden. Kan het zijn dat dit rechts moet zijn? We zijn ‘verdwaald’ geraakt tussen allemaal mountainbike paadjes die allemaal stijl rechts omhoog liepen. Uiteindelijk wel gevonden waar we heen moesten en de rest van de wandeling liep vlekkeloos en was prachtig.

 • Astrid

  Met een frisse neus (-2 graden) gestart met deze wandeling. Mooie veldwegen door een heuvelachtig landschap. Je komt door het kleine dorpje Hillensberg met zijn monumentale kerkje. Prachtig gelegen op n heuveltje. Na een kaarsje opgestoken te hebben weer verder de natuur in. Wat ziet het er allemaal schitterend uit met de rijp op ieder takje, blaadje enz.
  Wij hebben weer genoten van deze perfect beschreven wandeling!

 • Jan stevens

  Hoi Jos
  Vandaag wandeling 1013 gelopen
  Helaas na punt 3 na het passeren van de mooie treurwilg kan je niet meer verder
  Het pad is bijna niet te zien en geheel overwoekerd met stekelige braamstruiken en metershoge brandnetels
  Dus terug en even zelf verderop gezocht en gelukkig en de route weer gevonden nabij het “Sjteinpaedje)
  Mooie rustplaatsen

Leave a Comment