1021. Zutendaal

Comments ( 6 )

 • Sjef Schmit

  21 maart 2019 begin van de lente en dat was direct te merken. Prachtig mooi helder weer en een dito wandeling. Wat een mooi gebied met mooie vergezichten, heel veel bos en heide. In dit grote gebied kom je op een doordeweekse dag bijna niemand tegen, zodat je rustig en heerlijk kunt genieten van alle pracht. Ook het hoogteverschil is leuk om te lopen en de waterplas is een oase van rust. Je loopt er langs en tussendoor naar de grote zwerfkeien. Uniek is ook wel de hoge zitbank. Een heerlijke zit met een mooie uitkijk.

 • Miranda Bastiaens

  Vanaf punt 4 deze route gestart met onze 2 honden, echter bij het klaphek om natuurgebied in te gaan al de wandeling (volgens de route) moeten afbreken. Honden zijn hier helaas VERBODEN! Ook niet aangelijnd toegestaan!

 • Fred Truijen

  Normaliter zoeken wij ons wekelijks wandelplezier in Zuid-Limburg.
  Maar door Corona gedwongen richten we ons op kortbij wandelingen. En met verrassend positieve ervaringen. Zoals deze uitermate mooie tocht (die ook in andere seizoenen zal uitblinken).
  Ik zal geen details prijsgeven. Ontdek het zelf en geniet!

  • gisela

   bedankt voor je reactie , Fred. ik ga zo vertrekken en genieten van deze wandeling

 • Nicole Leistra

  Vandaag deze prachtige wandeling gelopen.

 • Rudi

  Deze route staat garant voor rust. Wandelend door het Nationaal Park Hoge Kempen zul je merken dat deze wandeltocht bulkt van de natuur. Over heel het traject kom je nauwelijks bebouwing tegen op je pad. Het is al bos en heide wat de klok slaat. Hoogtepunt is toch wel het grote meer Kikbeekbron. Deze voormalige grind- en zandgroeve spreekt tot de verbeelding en zou makkelijk kunnen doorgaan voor één of ander idyllisch plekje in pakweg Frankrijk. De weg ernaartoe brengt je een leuke variatie van bos- en heidegebied. Enkele knuppelpaden leuken het geheel nog eens extra op. De hoge zitbank biedt niet enkel een welgekomen rustpunt maar heeft ook nog eens een fraai panorama in petto. Toegegeven, de terugweg oogt minder spectaculair. De langgerekte weliswaar niet platgelopen paden bieden wel de rust maar niet de afwisseling die je op de heenweg aantreft. Het klooster Monasterium van Bethlehem is wel het vermelden waard. In 1999 gesticht naar aanleiding van het testament van de overleden koning Boudewijn, deed dit klooster veel stof opwaaien omwille van zijn ligging in beschermd natuurgebied. Je wandelt op deze route een flink stuk langs de omheining van dit domein en vangt ook een glimp op van het eigenlijke klooster zelf. Het is niet moeilijk je voor de geest te halen dat de zusters, die het grootste deel van hun tijd in stilte en eenzaamheid doorbrengen, in deze omgeving een prima plek hebben gevonden om hun geloof te belijden. Niet enkel de zusters komen hier aan hun trekken, ook de rustzoekende wandelaar kan in dit gebied naar hartelust rondstruinen zonder iemand tegen te komen.

Leave a Comment