Comments ( 3 )

 • Robert Blom

  Het lange weekend al vroeg van start vanuit Berg voor een mooie en bosrijke wandeling. Door natuurgebied Lange Akker naar beneden en via Ingendael naar Sint Gerlach in Houthem. Vervolgens over diverse landweggetjes nabij Vroenhof het berkenbos in richting groeve Curfs. De route volgend via een ruiterpad naar de kop van de Rasberg en via enkele graspaden het natuurgebied Bemelerberg in tot boven op de top. Afdalen en weer omhoog richting Koelboschgrub en achterlangs Terblijt weer naar het vertrekpunt. Ideale wandelweer en heerlijk rustig onderweg! Routebeschrijving prima in orde alleen onder punt 6 de houten klaphekken zijn weggehaald, maar de draaihekjes staan er wel nog.

 • Asas

  In één woord prachtig! Deze wandeling heeft van alles in zich wat een wandeling in Limburg mooi maakt: holle wegen, groeves, weilanden met koeien, prachtige uitzichten, de Geul, een meertje, boomgaarden, steggelkes, en niet al te veel bos.
  Hoogtepunt: bankje op de berg bij Bemelen met zicht op Maastricht.

 • Rob Wilders

  Vandaag deze gevarieerde, ook in hoogte, route gewandeld. Uitzichten waren mooi maar Maastricht lag enigszins in de damp. Twee opmerkingen wil ik maken:
  – Onder 1., waar gesproken wordt over ‘bij wit huis (no. 62)’, dit huis is nu geschilderd in antraciet grijs;
  – Bij 5.: de route die beschreven wordt bij de voormalige mergelgroeve Blom, is tijdelijk niet te volgen. Het natuurgebied Kleine Heide is geheel afgesloten, alle bomen zijn gerooid. Bij 5. kunt u naar links de asfaltweg omhoog volgen. Vanaf het Grieks restaurant kunt u de wandelroute weer oppikken.

Leave a Comment