1035. Kornelimünster

Comments ( 2 )

 • Stefan en Ank

  Het is een leuk rondje dat we nu voor de tweede keer liepen, maar het klopt niet meer helemaal. Halverwege bij de Brander Wald moet je iets eerder dan de route aangeeft een klein bospad naar rechts nemen. Bij de groeve juist een weg later (Fuckskaul). Verder raden we deze route niet aan als het heel erg warm of zonnig is want er is niet heel veel beschutting.
  Als je een klein beetje omloopt kun je in de Brander Wald tanks bekijken.(https://www.reisoverdegrens.nl/oude-tanks-brander-wald/)
  Kornelimünster is een schattig dorpje waar het op dagen als vandaag (Hemelvaart) druk kan zijn dus vertrek op tijd als je een parkeerplaats wilt hebben.

 • Mark

  Geweldige lus door Kornelimünster en het Branderbos. Ik ben het met Stefan en Ank eens dat je de wandeling niet bij warm weer moet doen. Vandaag was de beschrijving bij de groeve volgens mij precies goed, ook al stond het gras vrij hoog. In ieder geval moest ik afslaan precies zoals in de beschrijving.
  De brug over de Inde in punt 1 is weer begaanbaar. In punt 3 was het pad achter de schuilhut erg overwoekerd, dus nam ik het alternatieve pad. In punt 4 was geen pad zichtbaar (overgroeid / gekapte bomen). Als alternatief werkte het goed om het smalle bospad te nemen, dat je vooraf moet negeren. Als u dit pad volgt, komt u bij het andere pad en loopt u verder naar rechts zoals in de beschrijving.
  Café Napoleon werd zwaar beschadigd door de overstroming van 2021. Het café zal ten vroegste in de herfst van 2023 heropend worden.
  De parkeerplaatsen in Kornelimünster zijn vaak vroeg bezet. Als alternatief kunt u in Brand parkeren op de kleine parkeerplaats voor wandelaars aan de Freunder Landstraße 115-121. De beschrijving in punt 3 brengt u precies naar deze parkeerplaats.
  Het militaire gebied is officieel toegankelijk vanaf 17.00 uur van maandag tot vrijdag en de hele dag in het weekend (behalve wanneer de rode vlag wordt gehesen!). Volgens de krant zullen er controles plaatsvinden.

Leave a Comment