1037. Valkenburg

Comment ( 1 )

  • Robert Blom

    Vandaag een betere voorbereiding en een wandeling gekozen dichtbij huis. Wandeling aan de Koksweg bij de afdaling door het weiland gestart en dan volgt een groot gedeelte over bekend terrein met veel op en neergaande paden waar het af en toe flink klimmen is. De route langs het Sprookjesbos was nieuw voor mij en na het bereiken van Valkenburg even een tussenstop bij Lunchroom Reginald tegenover de ingang van de Fluweelgrot waar momenteel de Kerstmarkt is losgebarsten. Een lekkere warme chocomel later op pad langs het officiële startpunt van de wandeling en toen via een mooi pad richting het Kuurpark. Via leuke weggetjes tot boven aan de Cauberg en toen via wederom een nieuwe, voor mij onbekende, route over Landal richting Steenkolenmijn. Na een kleine 2 uurtjes was mijn startpunt weer bereikt en was het nog even 800 m. huiswaarts lopen om met een voldaan gevoel deze wandeling te beëindigen. Ik raad mensen die wat slechter te been zijn wel aan deze wandeling niet te lopen in de herfst als er veel bladeren liggen of lichte vorst is geweest, want met name het laatste stuk onder punt 4 is erg stijl af en ontzettend glad en glibberig. Oppassen dus. Ook de afdeling van de Wilhelminatoren naar Valkenburg licht er bar slecht bij. Veelal is het pad weggespoeld en is het erg lastig lopen. Succes!

Leave a Comment