Comments ( 7 )

 • Leo

  Heb deze route gelopen 12 augustus ’19. Afwisselend en voor ons zestigers best wel pittig maar beslist de moeite waard. Mooi om eens Luik op deze manier te verkennen. Routebeschrijving is erg goed. Sommige paden waren wat dichtgegroeid maar toch nog goed te vinden.

  • Marc Teunissen

   Geweldige wandeling voor de liefhebbers van Luik. Je ziet delen van De stad die je waarschijnlijk nog nooit gezien hebt. Stevig maar voor iedereen goed te doen. Voldoende mogelijkheden voor koffie en bier !! Tel 3 uur voor wandeling met flinke pauze.

 • Stijn

  Wij hebben deze route op 21/02/2021 gewandeld onder een stralend zonnetje en onze kinderen van 5 en 10 vonden het heerlijk. Zeker een mooie wandeling al moet je het er wel bij nemen dat Luik niet de meest propere stad is. Maar de trappen van Bueren alleen al maken het de moeite waarde en de leuke smalle steegjes en paadjes zijn zeker een aanrader. Maar zoals vermeld in de beschrijving is het wel best een pittige wandeling.

 • Rudi

  Een bijzondere wandeling is dit om Luik op een andere manier te leren kennen. ’s ochtends in alle vroegte op pad onder een stralend zonnetje liet de vurige stede zich al enkele keren zien van in de bosrand. De kronkelende weggetjes en trappenpaden in de buitenwijk zijn echt de moeite van het ontdekken waard. Door de vorst is het wel uitkijken op de soms steile hellingen. Het rommelig karakter van de tuintjes moet je er bij nemen en heeft toch ook wel zijn charme. In Luik zelf mag je enkele leuke steegjes ontdekken vooraleer aan het echte werk te beginnen. 374 Treden brengen je via de Montagne de Bueren tot hoog boven de stad. Beloond met een prachtig panorama kan het laatste stuk van de wandeling worden aangevat. Pittig en door de ijzel soms glibberig is deze route toch zeker een aanrader voor wie goed ter been is.

 • Kim

  Vandaag deze wandeling gelopen
  Veel hoogteverschil / trappen.
  Uitzicht op de stad Luik is mooi.
  Weinig wandelen door buitengebied.
  Veelal asfalt.
  Veel zwervers of rommel langs de weg, Vooral langs de spoorlijn etc.
  Veel paadjes dichtgegroeid, dus goed kijken.
  Was n mooie wandeling maar we hadden er meer van verwacht.

 • Marjolein

  Prachtige route! Je ziet echt heel onbekende stukjes Luik, met leuke doorkijkjes en mooie vergezichten.
  Verder niets dan lof voor de duidelijke beschrijving.

 • Nelleke

  Mooie en verrassende route zelfs in de regen. Sommige stukken zijn wat drassig momenteel, dus goede schoenen zijn absoluut benodigd. Ik zou m graag nog eens opnieuw wandelen met mooi weer.

Leave a Comment