1071. Ysselsteyn

Comments ( 4 )

 • Sjef Schmit

  Een echte aanrader is deze wandeling. In het begin wordt je al getrakteerd op een werkelijk uniek openluchtmuseum, waarin je vrij kunt rondlopen en ervaren welke machines en handgereed-schappen vroeger werden gebruikt. Verder gaat de wandeling over smalle paadjes in een mooi rustig gebied afgewisseld door bos en heide, maar ook lekker struinen langs akkers. Dit was weer een heerlijke dag met een mooie wandeling en een prima terras aan het einde voor iets lekkers.

 • Toos

  In deze tijden van Corona crisis gingen we op zoek naar een wandeling waarbij we weinig mensen zouden tegenkomen. En dat was hier het geval: een handvol wandelaars en evenzoveel fietsers.
  Het is moeilijk om in dit grootschalig landbouwgebied een wandeling uit te zetten maar het is Jos wel gelukt, ook al zijn de veebedrijven (boerderijen kun je het niet meer noemen) nooit ver weg.
  Mooie natuur in de Rouwkuilen, Weverslose Berg, het Loobeekdal en de Kempkensberg maken de wandeling echt de moeite waard. Ook het mountainbike paadje is erg mooi. Aan het eind is het echt struinen langs de beek die behoorlijk met water gevuld was, ben benieuwd of je daar in de zomer kunt wandelen want er was echt geen pad.

 • Sef Schoeber

  Een verrassend mooie wandeling tot punt 6. (Peelweg) die vanaf daar beduidend minder wordt. Zelfs na weken van droogte, kun je onder 7. niet op de omschreven manier over de beek komen. Stukje verder, ruim voor de verharde weg, kan dat via een vaste verbinding.

 • Bart en Petra

  Zeer gevarieerde wandeling met veel mooie doorkijkjes, gelopen op 22 september met een heerlijk zonnetje erbij. Wat opviel was dat de route weinig bewandeld wordt waardoor er veel lang gras en onkruid over de paden groeide. Zelfs een aantal picknickbanken was overwoekerd.
  En ja, aan het einde de beek (kurkdroog) oversteken viel ook niet mee. Deze is daar nagenoeg dichtgegroeid dus kun je beter de omtrekkende route volgen. Wij gaan hem in ieder geval zeker nog een keer lopen !

Leave a Comment