Comments ( 4 )

 • jos

  Door de loofbossen, bloemrijke graslanden en de tichelgaten (vijvers ontstaan door kleiwinning) in het natuurgebied De Doort kan van een aangename wandeling gesproken worden. Door de hitte hebben wij de wandeling ingekort en het stuk door de bebouwde kom gelukkig kunnen overslaan. Tegenover het startpunt is ook een eetcafé met terras met consumentvriendelijke prijzen.
  Martien en Jo

 • Miriam

  Afgelopen zaterdag deze wandeling gelopen. Gestart vanaf café de Triviant (punt 4), die te koop staat. Bijzondere natuur gezien! 1 ree en 1 boomkikker!! Uniek! Gaaf! Daarnaast ook veel vlinders en vogels. In de Doort zijn meerdere bomen omgewaaid, waardoor je soms moet klauteren. Opmerking:bij punt 3: er is een nieuwbouwwijk in aanbouw, waardoor je t beste de beschrijving vanaf ‘ steek beneden t/m aan de kruising gaat u L (Gildelaan)’ overslaat. In plaats daarvan: steek de asfaltweg schuin rechts over (Oude Trambaan). Bij de kruising RD (Gildelaan). Dit wordt op t kaartje met n stippellijn aangegeven.

 • Astrid

  Deze heerlijke wandeling vandaag gelopen. Wat een mooi natuurgebied De Doort. We zagen er Daslook in bloei en ook de zeldzame Eenbes. Maar het mooiste wat we zagen was de zeer zeldzame Brandnetel -zeggeroest!! Deze behoort bij de groep van schimmels/paddenstoelen.
  Bij “De trambaan” en langs het Oude Echter Molenbeekje stond koolzaad in bloei, samen met de oude knotwilgen zag dit er prachtig uit.

 • Sjef Schmit

  Na wandeling 1040 vanmiddag deze wandeling gelopen. Je loopt deze wandeling dan voor een gedeelte andersom en dan zie je weer andere mooie dingen. De Doort blijft een mooi gebied met veel water en natte klei. Door de bossen met de vele mooie kronkelende bospaadjes is heerlijk om te doen. De omgewaaide bomen liggen niet meer in de weg, want er zijn overal omleidingen gemaakt, zodat klauteren niet meer hoeft. Het pad door de nieuwbouwwijk is klaar en is een mooi pad geworden.

Leave a Comment