1126. Nederweert

Comments ( 3 )

  • Alards

    Vandaag deze route gelopen bij een stralend zonnetje. Wij vonden dit een prachtige wandeling langs kanalen en sloten, maar ook stukken door het bos en over knuppelpaden. Wij hebben weer genoten😊

  • Rudi

    Van zodra je eenmaal de bewoonde wereld uitgewandeld bent, heb je op een zonnige maandagmorgen nagenoeg het rijk voor jezelf. Vogels en de dieren in de weilanden buiten beschouwing gelaten, komt de wandelaar bijna niemand tegen. Toegegeven, het oogt allemaal minder spectaculair dan in Zuid-Limburg maar toch is hier fraaie natuur te vinden. Sarsven en De Banen is een mooi natuurgebied. Wandelen over vlonderpaden, smalle bosweggetjes en door het kletsnatte gras al dan niet langs een sloot. Dat is wat te onthouden valt van deze volledig vlakke route. Onderweg krijg je tweemaal te maken met één enkel obstakel. De brug over het voedingskanaal, punt 1 én punt 6, is tot eind februari 2022 wegens werkzaamheden voor alle verkeer afgesloten. In punt 1 makkelijk te verhelpen door meteen na de brug over de Noordervaart rechts af te slaan. Je komt vanzelf verderop terug op de route. In punt 6 vormt de obstructie evenmin een probleem. In plaats van bij de Leveroyse ophaalbrug rechtdoor te gaan, sla rechts af en steek deze brug over. Meteen na de brug links afslaan, “Den akker”, zo loop je aan de andere kant van de Noordervaart en wederom kom je verderop terug op de beschreven route uit. Alle wegen leiden naar Rome of in dit geval naar Nederweert waar dit makkelijke rondje rust en ruimte vertrekt en eindigt.

  • Sjef Schmit

    Vandaag dicht bij huis gebleven en deze wandeling en daarna 513 Weert gelopen. Met de toelichting van Rudi hierboven was de route goed te volgen. Een mooie wandeling langs het kanaal en dan langs het Sarsven en De Banen. Lekker struinen over veldwegen, bospaadjes en genieten. Op de kaart lijkt het dat je lange rechte stukken gaat lopen, maar het is beslist de moeite waard. Ik heb ondanks een beetje regen en veel wind vandaag genoten van deze verrassende wandeling.

Leave a Comment