Comments ( 4 )

 • Robert Blom

  Na een picknick/lunch onder de brug van Wessem van start voor deze werkelijk schitterende wandeling! Wessem uitlopend gaat het snel richting kanaal en wandel je door een prachtige/schaduwrijke omgeving naar Panheel. Hier aangekomen gaat het over een goed te belopen voetpad zo’n 3/3,5 km verder met links constant de Panheelderbeek met tal van vogels, leli’s en waterplanten, terwijl je rechts de Boschmolenplas in beeld hebt. Via een ‘verbindingsweg’ neem je afscheid van deze plas en geniet je aan de linkerzijde van De Lange Vlieter alwaar je middels graspaden langs wandelt. Aan de rand van Heel nog langs enkele bezienswaardigheden en de nieuwbouwwijk alhier om de Sint Anna’s Beemd. Aansluitend volgt het slotstuk van deze wandeling en voor mijzelf het mooiste stuk. Het gebied rondom de Polderveldplas waar diverse recreatie bootjes hadden aangelegd bewandel je via een drietal plekken waar je middels stapstenen je route moet voortzetten. Erg leuke ervaring en geen nat pak gehaald. Via dezelfde brug als waar je in het begin begon keer je terug in Wessem. Ik vond dit wel een van de leukere wandelingen die ik de afgelopen 4 dagen heb gelopen en de route is prima in orde.

 • Astrid

  Als je van water houd, dan vind je deze wandeling een toppertje. In begin een lang, maar mooi stuk langs de Panheelderbeek. Maar het mooiste en avontuurlijkste stuk van deze wandeling is toch wel bij de Polderveldplas : stapstenen over het water. Springend van de een steen op de andere steen om zo, liefst droog, de overkant te bereiken! Geweldig!!

 • Sjef Schmit

  Na een paar dagen mooi weer vandaag de hele dag regen, dus een waterrijke wandeling opgezocht. Heerlijk wandelen langs de diverse plassen en 3 keer over de stapstenen. Het water stond wel hoog, maar met goede schoenen is dat nog net te doen. Lopen met een paraplu is niet fijn want je ziet te weinig. Toch genoten van deze natte wandeling en dag.

 • Frenk

  Heerlijke wandeling langs de plassen, een echte aanrader als je van water houd. Helaas zijn er op dit moment wel werkzaamheden langs het kanaal (1) en langs de grasdijk (4) waardoor de route tijdelijk niet meer met de beschrijving overeen komt. Middels borden word je omgeleid waardoor het even zoeken wordt de route weer op te pakken volgens de beschrijving.

Leave a Comment