Comments ( 2 )

  • Sjef Schmit

    Vandaag, 21 februari 2019, deze wandeling in het prachtige mooie Meinweg gebied gelopen. Op de kaart lijken het lange recht stukken, maar het tegendeel is waar. Leuke paadjes door heide en bos en geweldige mooie vennen met rustbankjes om te genieten. Ik heb al veel wandelingen in dit gebied gelopen maar deze gaat veel verder en dieper. Kortom genieten. Bij de sponsor tuincentrum Daniëls is het ook genieten. Een ontzettend groot tuincentrum met heel veel mooie planten en nog heel veel meer. Ik ga er zeker ’n keer terug met mijn vrouw.

  • Astrid

    In april 2020 was er een grote bosbrand in natuurgebied De Meinweg. We wilde vandaag wel eens zien wat z’n grote brand doet met de natuur. Gelukkig waren het niet alleen grote stukken zwart geblakerde plekken die we tegen kwamen, maar juist op veel plaatsen zag je alweer gras en varens groeien. Goed te zien dat de natuur zo veerkrachtig is en heel erg zijn best doet om er weer wat moois van te maken! Vooral tussen punt 4 en5 is nog zichtbaar waar de brand is geweest. Verder is er niet met grof geschut in het gebied gewerkt waardoor het een schitterend gebied is gebleven. Het ven Vossenkop stond ook nu droog. Maar toen we goed keken zagen we dat in het ven het vleesetende plantje Kleine zonnedauw groeiden. Kleine zonnedauw groeit vaak bij vennen die in de zomer droog staan en in de winter onder water staan. De plantjes vallen op door hun roodgekleurde bladeren die in rozetten staan en haren met druppels hebben. In deze druppels zitten de enzymen die de gevangen prooi verteren. Opgepast voor je het weet sta je met je voeten boven op dit schitterende plantje…..
    De routebeschrijving klopte nog helemaal. Het is zeer zeker de moeite waard om deze schitterende wandeling te lopen…….DOEN!

Leave a Comment