Comments ( 8 )

 • Sjef Schmit

  Op 14 februari 2019 deze nieuwe wandeling gelopen. Als startpunt thuis vetrokken en met een heerlijke wandeling door het mooie IJzeren Man gebied. Het nieuw aangelegde dagstrand langs het blauwe Meertje is in de zomer zeer aantrekkelijk voor dagrecreatie. Een stukje langs de Zuid Willemsvaart en dan het gebied Kruispeel in, maar eerst even genieten vanaf een mooi uitkijkpunt over dit gebied. Je loopt heerlijk langs het beekje en als je goed oplet zie je met enige regelmaat het ijsvogeltje. Lekker even uitgerust bij de golfbaan en daarna terug naar huis over een mooi bospad langs de Diesterbaan.

 • Maarten

  Op 23 april 2019 deze route hard gelopen. Super mooie route, genoten van de mooie paadjes!

 • Nico Sniekers

  Zondag 17 november deze mooie afwisselende wandeling gelopen. heel mooi gebied.

 • Chris & Miek

  Woensdag 18 maart 2020 hebben ondanks het coronavirus wat heerst gelukkig deze mooie wandelroute kunnen ondernemen.
  Langs de Tungelroyse Beek was het op enkele plaatsen nog wat drassig door de langdurige regenval, dus goed schoeisel is zeker niet overbodig. Maar we hebben er optimaal van genoten, wat een mooi stukje natuur!

 • Leon

  Leuke route met mooie plekjes om te gaan zitten.
  De moeite waard om te lopen alleen wel druk op mooie zonnige dagen.

 • Sjef Schmit

  Vandaag na bijna 2 jaar deze wandeling vanuit huis weer gelopen. Bij het uitkijk punt langs het kanaal bij de Kruispeel, is het pad afgesloten. Hiervoor een alternatieve route beschreven zodat de wandeling weer actueel is. Het gebied rondom de IJzeren Man en het pad langs de Diesterbaan is zeker de moeite waard. Ik heb samen met mijn schoondochter weer genoten vandaag. Hierna wandeling 1385 nog gelopen.

 • leo

  Opgelet : de route zoals beschreven, kan je op dit moment niet lopen : bij het Blauwe meertje is de Helhuisweg afgesloten. Je moet daar een kleine omweg maken. Ik loop op navigatie, dus kon een andere route makkelijk vinden, maar als je alleen op de beschrijving loopt, is het wat moeilijk. Voor de liefhebbers ( en Jos ) : ik heb de track.

 • Margriet

  De route vanaf het uitkijkpunt langs het kanaal is afgesloten, althans verboden toegang dus het is niet de bedoeling dat je daar langs de Tungelroyse Beek gaat lopen. Maar er is iets misgegaan in de routebeschrijving van de “Alternatieve route bij uitkijkpunt Kruispeel”.
  In de linker tekstkolom moeten de onderste drie regels (“Aan de 4-sprong gaat u L (rr 26). (U verlaat geel/blauw). U passeert links de golfbaan. Negeer zijpaden. Aan de 4-sprong gaat u L (rr 26/rode”) daar weggehaald worden en verplaatst naar onderaan de rechterkolom, vóór het woordje “driehoek)”.
  We hebben het gelukkig zelf kunnen uitvogelen, er zijn nou eenmaal geen 4-sprongen langs een kanaal…

Leave a Comment