868. Sint Geertruid

Comments ( 6 )

 • Theu en annie

  Vandaag gingen wij al vroeg op pad om deze route te lopen .
  Wij wandelen al heel wat jaren in Zuid Limburg , maar vandaag hadden wij het geluk dat we voor het eerst een Das zagen in een boomgaard ! Omdat wij heel stil liepen , luisterend naar de vele vogel geluiden konden wij de Das even bekijken voordat die ons in de gaten kreeg en er vandoor ging ! De temperatuur ging snel omhoog , en dan op de terugweg het lange bospad door het Savelsbos heel aangenaam om te lopen . Voor herhaling vatbaar deze mooie route !
  Onze dank aan de maker(s) Groetjes Theu en annie

 • Ton Geers

  Een vrije vrijdag dus in alle vrijheid naar Zuid-Limburg. Dit keer een mooie tocht, de 868 van WGZL, Voor deze wandeling heb ik Cadier en Keer i.v.m. de parkeermogelijkheden gekozen als startpunt. De tocht begint direct fraai met een pad door het bos bij de Helvendelsweg dat vervolgens door een dal verder gaat. Via de velden bereik je Eckelrade. Daar staan de eerste fruitbomen in bloei. Via Sint Geertruid loopt een mooi zandpad richting camping De bosrand (het officiële startpunt van deze wandeling). Vandaar uit gaat het pad door het Savelsbos waarbij via een trap een flinke klim moet worden gemaakt om boven bij het wandelpad te komen dat vervolgens zo’n 6 kilometer door het bos en door en langs velden gaat. Onderweg word je verrast met een panorama van de Sint Pietersberg en de stad Maastricht. Het is hier de fruitstreek want het pad loopt langs meerdere boomgaarden. Maar het zijn niet alleen de bomen die in bloei staan. Gedurende de hele wandeling hebben de Meidoornhagen het witte lentekleed aangetrokken. Uiteindelijk kruis je het pad ‘Aan de Stieng’ dat je eerder hebt gelopen en via de Wolfskop en Boven Wolfskop keer je terug in Cadier en Keer. Een wandeling van iets meer dan 17km. Ook deze tocht is voor herhaling vatbaar als de velden begroeid zijn en de bomen groener zijn. Kijk voor de foto’s op https://www.tongeers.nl/landschapsfotografie/cadier-en-keer-sint-geertruid

 • Ton Geers

  Twee weken terug liep ik tocht WGZL 868 vanuit Cadier en Keer met als onder andere als reden het bloeiende Daslook te fotograferen. Helaas loopt de natuur wat achter waardoor er weliswaar prachtige velden met Daslook te zien waren maar de kenmerkende witte bloemen nog ontbraken. Vandaag, 26 april heb ik een tweede poging ondernomen, nu vanuit Gronsveld.
  Als eerste ben ik richting Cadier en Keer gelopen daar ik weet dat daar op de heuvel boven het dal van de Grubweg, het Daslook veelvuldig aanwezig is. Dit keer had ik meer geluk. Het bloeiende Daslook baadde in het zonlicht wat de heuvel een witte gloed gaf.
  Daarna volgde ik de weg door de velden richting Eckelrade en vervolgens Sint Geertruid om vervolgens bij de Eijsderweg weer het bos in te lopen. Enigszins afwijkend van de route heb ik de route vervolgd – ik ben niet de heuvel af naar de weg gelopen maar bovengebleven waarmee ik mij een enorme klim via een trap bespaarde. Ook in het bos heb ik een extra ommetje gemaakt. Voor een maandag was het best druk in het bos maar als je iets verder weg van de ‘hoofdroute’ het bos in loopt, ben je voor een lange tijd helemaal alleen, alleen samen met de vogels. De boomgaarden staan nog altijd vol in de bloesem. Je passeert er meerdere op weg terug naar Gronsveld. Wederom een mooie dag met een prachtige wandelling. Zie de foto’s van het Daslook op https://www.tongeers.nl/landschapsfotografie/savelsbos-gronsveld

 • Toos

  We wilden graag een bloesemtocht lopen en dan is deze route een schot in de roos! Veel hoogstammen bij St Geertruid en Eckelrade en bij Cadier en Keer. Dan volgt een prachtig stuk door het Savelsbos met bloeiend daslook. Aan de Gronsveldse kant loop je van boomgaard naar boomgaard met prachtige uitzichten op de omgeving. Het was een topdag!

 • Wim en Ria

  Op 24 mei deze mooie route gelopen vanaf camping de Bosrand. Tip: neem wel wat te drinken mee, de aanbevolen horeca gelegenheden waren allemaal dicht. In Cadier en Keer werden we aangesproken door een aardige dorpsbewoner die ons de weg naar de plaatselijke bakker wees. Daar was wel koffie en heerlijke vlaaitjes. Gelukkig!
  Wij raakten een beetje de weg kwijt na punt 5: “Bij breed ijzeren hek en bij infobord
  (geelbuikvuurpad) gaat u R door het klaphek. ” we hebben het infobord gemist of niet gezien….??daardoor te ver doorgelopen…. maar het kwam goed.

  Erg mooie route. Goede afstand.
  Dank aan de makers.
  n

 • Stefan en Ank

  Heerlijk (pittig) rondje, we komen zeker nog eens terug wanneer de fruitbomen of daslook in bloei staan. Het zag er nu al veelbelovend uit!

Leave a Comment