878. Sint Truiden

Comments ( 4 )

 • An & Johan

  We zijn fervente fans van deze website en van Jos zijn wandelingen en de meeste ervan zijn pareltjes. Maar je hoort mij al afkomen misschien 🙂 uitzonderingen bevestigen de wandelgids regel.
  Wandeling 878 kon ons echt niet bekoren. Misschien omdat we gestart zijn in het centrum van Nieuwerkerken waardoor wij al een behoorlijke afstand langs een saaie en verkeersdrukke straat moesten om uiteindelijk in het bos van Nieuwenhoven te belanden. Ik kan begrijpen dat veel wandelaars genieten van de passage door dit bos maar onze voorkeur gaat uit naar mooie uitzichten en doordat ons gekozen startpunt niet hetzelfde was als het startpunt voorgesteld door Jos werd de passage door het bos niet in 2 gesplitst waardoot dit traject iets te lang duurde.
  De wandeling biedt wel enkele mooie kapelletjes en uiteraard het zicht op het kasteel. De duitse soldaat ingekerfd in een beukenboom tijdens de 1ste wereldoorlog is ook een leuke bezienswaardigheid.

 • Christine en Marc

  30 mei 2021
  Mooie wandeling langs de laagstamboomgaard en het Galgenbos met het provinciaal domein Nieuwenhoven.
  Het was een mooie zonnige dag. genoeg zitbanken onderweg om onze picknick te nuttigen.
  Mooie kapelletjes onderweg, vooral de kapel van “Onze Lieve Vrouw ter Engelen”
  goede duidelijke omschreven wandeling.
  We hebben er van genoten en er een mooie dag van gemaakt met als afsluiter een pannenkoek in “brasserie Panderosa”
  Het was een mooie dag.

 • Frenk

  Zondag 15 oktober deze wandeling gelopen en ook mij viel het deze keer tegen gezien het feit dat ik 2 weken hiervoor de wandeling in Borgloon had gelopen welke erg mooi is. Voor mij ook iets teveel asfalt. Bij punt 1 na het bruggetje kun je al niet meer spreken van een graspad, hier heb je een kapmes nodig om je hier lopend een weg doorheen te banen. De enige optie hier is door de naast liggende akker welke in mijn geval net was omgeploegd waardoor je 5 kg zwaarder bent door de modder aan het begin van punt 2. Ook bij 5 voor de ingang van de boerderij naar links is totaal geen pad meer te zien, de akker was tot aan de afrastering omgeploegd. Ben hier maar terug gelopen voor een ommetje te maken via de naast gelegen gemeente, had geen zin om weer tot aan de enkels door de modder te baggeren via de akker.

 • Huub Beckers Maastricht

  Deze leuke route gelopen en genoten. De route is geactualiseerd dus de voornoemde problemen zijn er uit gehaald. Tip: heb je een opmerking betreffende een route vul het contactformulier in

Leave a Comment