878. Sint Truiden

Comments ( 2 )

 • An & Johan

  We zijn fervente fans van deze website en van Jos zijn wandelingen en de meeste ervan zijn pareltjes. Maar je hoort mij al afkomen misschien 🙂 uitzonderingen bevestigen de wandelgids regel.
  Wandeling 878 kon ons echt niet bekoren. Misschien omdat we gestart zijn in het centrum van Nieuwerkerken waardoor wij al een behoorlijke afstand langs een saaie en verkeersdrukke straat moesten om uiteindelijk in het bos van Nieuwenhoven te belanden. Ik kan begrijpen dat veel wandelaars genieten van de passage door dit bos maar onze voorkeur gaat uit naar mooie uitzichten en doordat ons gekozen startpunt niet hetzelfde was als het startpunt voorgesteld door Jos werd de passage door het bos niet in 2 gesplitst waardoot dit traject iets te lang duurde.
  De wandeling biedt wel enkele mooie kapelletjes en uiteraard het zicht op het kasteel. De duitse soldaat ingekerfd in een beukenboom tijdens de 1ste wereldoorlog is ook een leuke bezienswaardigheid.

 • Christine en Marc

  30 mei 2021
  Mooie wandeling langs de laagstamboomgaard en het Galgenbos met het provinciaal domein Nieuwenhoven.
  Het was een mooie zonnige dag. genoeg zitbanken onderweg om onze picknick te nuttigen.
  Mooie kapelletjes onderweg, vooral de kapel van “Onze Lieve Vrouw ter Engelen”
  goede duidelijke omschreven wandeling.
  We hebben er van genoten en er een mooie dag van gemaakt met als afsluiter een pannenkoek in “brasserie Panderosa”
  Het was een mooie dag.

Leave a Comment