Comments ( 2 )

 • Huub Beckers Maastricht

  Als je van heide, vennen en verder van afwisselende landschappen houd is dit je toevlucht oord. Natuurlijk kom je in de buurt, even, van een autoweg ( geluid ) , maar waar is dat niet, des te fijner is als je er weer vandaan loopt en weer terug naar de stilte inloopt.

 • Mark

  Prachtige route met een stukje geschiedenis van heide, vennen, bossen en panoramische landduinen. De route is nog up to date. Voorziet extra wandeltijd door het mulle zand. 3 rustige parkings liggen ook op de Hengelhoefseweg op de weg naar Camping Holsteenbron. Hier ben ik begonnen. Ik kwam op 11,40 km met de aanpassingen hieronder beschreven.

  Voor diegene die in de buurt wonen of alleen natuur willen ,kunnen het beginstuk inkorten door het punt tussen routebeschrijving punt 7 tot punt 1 over te slaan en rechtstreeks de blauwen diamantenroute volgen tot de bosweg (Krijnswijerweg).

  Tussen de 2de en de 3de vetgedrukte paragrafen bij punt 4 van de routebeschrijving kan men ook i.p.v. links over de smalle fietssnelweg te wandelen, de fietssnelweg direct overstreken en het mooi bosrijke oude wandelpaadje langs de roosterbeek te bewandelen.

  Tussen punten 2 en 3 op de routebeschrijving kan men alleen veilig wandelen door het moerasgebied van de roosterbeek als het water laag staat. Hier staat een infobordje hoe je gemakkelijk en veilig kan omwandelen langs de parkings op de Hengelhoefseweg.

Leave a Comment