Comments ( 3 )

 • Toos

  Ieder jaar wandelen we een keer in het Maasheggengebied als dit gebied in bloei staat. Vandaag deze wandeling vanuit Sambeek en de heggen stonden in bloei!
  Tussen punt 2 en 3 duik je het unieke Maasheggenlandschap in. Zeer bijzonder om te zien hoe mensenhanden door te knotten en te vlechten dit landschap hebben gemaakt. Op het infobord bij de veerpont naar Afferden, een mooie pauzeplaats, kun je lezen dat zelfs Julius Caesar al schreef over dit heggenlandschap 🙂 . Verder loop je langs de Maas, door mooie bossen en weer door de Maasheggen. Een schitterende wandeling door een uniek stukje Nederland!

 • Annemie Smits

  Deze route door de Maasheggen is prachtig met de bloeiende meidoorn.
  Helaas de stukjes vlak langs de Maas zijn geheel overwoekerd (punt 2 als je door het klaphek gaat en punt 3: waar het fietspad naar rechts buigt, gaat u 2 m verder over het graspad).
  Je kunt in beide gevallen de verharde weg blijven volgen. Jammer van de mooie stukjes door het weiland en langs de Maas maar desondanks blijft de route heel erg mooi.

 • Toos

  Vandaag 23 april deze wandeling weer gedaan in de hoop dat we de Maasheggen in bloei zouden zien. Helaas was de bloesem al geweest, een groot verschil met twee jaar geleden toen we de wandeling op 24 april maakten en volop konden genieten van de meidoornhagen in bloei.
  Maar ondanks dat we te laat waren voor de bloesem toch weer genoten van deze mooie tocht!

Leave a Comment