Comments ( 5 )

 • Alexander LH

  Deze wandeling is een echte aanrader!
  Een prachtige woud en veld wandeling door de heuvelachtige eiffel en geniet ook van de stilte om je heen!
  Met warm weer kun je zelfs je zwembroek meenemen want je mag zwemmen in de roersee! nog niet eerder gezien bij andere meren in de eiffel/ardennen!
  Er zitten 2 pittige klimmetjes in de wandeling, maar je wordt ook beloond met waarschijnlijk het mooiste uitzicht van alle wandelingen in deze natuurgids.
  Desondanks de klimmetjes is deze wandeling vrij gemakkelijk. Relatief gezien is dit een van de kortere wandelingen in de eiffel/ardennen maar voor mijn doen nog best lang

 • Bas Vos

  Inderdaad een prachtige wandeling. Complimenten voor de samensteller!
  Ontdekte 1 klein foutje. Op blad 2 staat Ga hier R (30) Die weg ligt daar ook maar gaat naar beneden. Het moet zijn: Ga hier R (20/40) het pad omhoog en blijf 20/40 volgen. Boven aan de T splitsing gaat u R over de veldweg.

 • Mark

  Eine etwas anstrengende, aber lohnende Wanderung durch die Eifel. Es gibt zwei lange Anstiege – beide werden mit tollen Ausblicken belohnt. Auf den Rursee kann man gleich zweimal blicken.
  Der Parkplatz an Start und Ziel ist werktags auf zwei Stunden beschränkt. Das Restaurant ist geschlossen und soll später vielleicht wieder eröffnet werden. Ggf. kann man stattdessen an der Rurtalsperre mit Abschnitt 2 beginnen und am Ende dort essen und trinken (oder mit dem Schiff fahren). Die Schiffe fahren bis etwa Ende Oktober.

  Een wat inspannende maar lonende wandeling door de Eifel. Er zijn twee lange beklimmingen – beide worden beloond met een prachtig uitzicht. U kunt twee keer over de Rursee kijken.
  De parkeerplaats bij start en finish is doordeweeks beperkt tot twee uur. Het restaurant is gesloten en kan later weer open. Indien nodig kunt u beginnen bij de Rurtalsperre met sectie 2 en daar vervolgens eten en drinken (of de boot nemen). De schepen varen tot ongeveer eind oktober.

 • Toos

  Twee dagen wandelen in de Eifel met een overnachting in Eifelblumchen. Vanuit dit pension konden we deze wandeling starten en liepen we heel mooi langs de Ruhrsee naar de Huberteshohe, een prachtig uitkijkpunt. In het vervolg kwamen we langs een korenveld wat blauw zag van de korenbloemen: waar zie je dat nog?
  Bij punt 5 zijn we links gegaan om bij de rotonde in Heimbach wandeling 461 op te pakken die we voor de helft gelopen hebben om in totaal op 25 km en 680 hoogtemeters uit te komen en dat bij 30 graden. Een prachtige dag!

 • WS

  Een erg mooie wandeling gemaakt met mijn zoon. Het waterniveau van de Ruhrsee was wel schrikbarend laag.
  De wandeling is best pittig maar er zijn genoeg bankjes. Neem voldoende drinken en eten mee want op de route is vrijwel geen horeca of winkel te vinden. En die er was was dicht. Erg jammer.

Leave a Comment