909. Broekhuizenvorst

Comments ( 4 )

 • Toos

  Mooie, afwisselende wandeling. Bij punt 5 kun je niet richting Maas vanwege de werkzaamheden van project Ooyen Wanssum. Ook via de camping lukte het niet om op de route te komen, er wordt daar enorm veel werk verzet, we zijn via de nieuwe brug (erg mooi) naar Broekhuizenvorst teruggelopen.

 • Piet van der Heijden

  We hebben vandaag deze route gelopen. Bij de Maas loop je nog steeds vast. Als de werkzaamheden klaar zijn zal de route aangepast moeten worden. De paden en wegen komen er heel anders uit te zien.
  23 maart 2021.

 • Mieke Jacobs

  Prachtige route gelopen gisteren door een prachtig afwisselend en zonovergoten landschap!! Vanaf punt 4-5 klopt de route niet meer vanwege aanpassingen (door gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum). Het is inmiddels wel mogelijk om nieuwe paden te volgen door de aangelegde hoogwatergeulen. Tevens kun je aldaar van het uitzicht genieten op een uitkijktoren. Bovenop de dijk loopt ook een wandelpad zagen we, hier kon je nog niet komen. (afgesloten door hekwerk).

  Wellicht kan de wandelroute al geactualiseerd worden door Jos?

  Gelezen op internet, in een nieuwsbrief van januari 2021:
  “Eén van de manieren om in contact te komen met het water is via de voordes. Dit zijn plekken in het gebied waar de weg of het wandelpad verlaagd is zodat het water eenvoudig over de weg kan stromen. Afhankelijk van de waterstand is de weg wel of niet toegankelijk. Dit maakt het gebied extra dynamisch. Nu de Maas hoger staat is het extra opletten omdat sommige voordes niet meer toegankelijk zijn. Passeer de voordes daarom ook voorzichtig.”

 • Sjef Schmit

  Vandaag deze wandeling voor de 2e keer gelopen en geactualiseerd. Door de Maaswerken in de omgeving van Ooijen was dit noodzakelijk. Je loopt eerst door het natuurgebied Schuitwater, dan ’t Sohr en via een mooi nieuw pad langs een Maasarm en steek je via stapstenen hierover richting Broekhuizenvorst. Een heerlijk wandeling met veel afwisseling.

Leave a Comment