Comment ( 1 )

  • Robert Blom

    Dit weekend voor de ‘dubbel’ gekozen voor station Voerendaal als uitvalsbasis en na deze wandeling en een ‘lunchpauze’ wandeling 838. Voerendaal gewandeld.
    Opvallend aan deze wandeling is dat er veel ‘weinig belopen paden’ voorbij komen en dat is geweldig! Complimenten Jos om steeds weer die paadjes te vinden waar de ‘normale’ wandelaar niet snel komt en waar het heerlijk rustig wandelen is.
    Na Voerendaal verlaten te hebben gaat de route al snel de veldwegen en bospaadjes op. Langs het Geleenbeekje en onder diverse spoorwegviaducten door om uiteindelijk bij het schitterende kasteel Terworm te komen met prachtige kasteeltuin. De wandeling volgend richting Heerlen alwaar de sponsor van de wandeling (Hoeve Geleenhof) is gelegen en door richting bedrijventerrein Eyckholt. Nadat je de kantoren voorbij komt een mooie/moderne omgeving met vijvers. Via veldwegen weer op pad richting Terworm, maar alvorens je hier komt eerst een mooi kronkelend bospad door het Terwormer bos over. Let op! het laatste stuk van dit kronkelende bospad gaat door een stuk waar de planten, maar ook brandnetels heel hoog staan en het paadje vrijwel onneembaar is. Een lange broek is hier wel zo handig, maar die had ik met dit heerlijk weer helaas niet aan. Nadat je de autoweg bent overgestoken gaat de wandeling snel terug naar Voerendaal langs het spoor. Erg mooie route en alles nog up-to date vermeld.

Leave a Comment