920. Sint Truiden

Comments ( 2 )

  • Kenneth

    Ik heb gisteren (woensdag 21/4/21) deze wandeling gedaan. Ik vond het geen onaardige wandeling, met nogal wat afwisseling, alleen de doortocht door het centrum van Nieuwerkerken vond ik wat lang duren, al werd dat wel deels goedgemaakt door het “Muggenbosje”. Enkele opmerkingen: de parkeerplaats van Kasteel Nieuwenhoven stond vol met bordjes “privéparking” (of iets in die aard) en gezien het café door de coronamaatregelen uiteraard dicht was, had ik geen “excuus” om er toch te staan; de parkeerplaats van Domein Nieuwenhoven is een goed alternatief. Nog bij het kasteel waren zowat alle zijpaden (op een na) afgesloten (zowel fysiek als met bordjes “verboden toegang”). Bij het kasteel van Nieuwerkerken stond geen bord “verboden toegang”, maar voor de rest deed alles uitschijnen dat het een niet publiek toegankelijk privédomein is, zodat ik maar via de straat eromheen liep. Het plankenpad door het weiland bij Domein Nieuwenhoven is opgebroken en de weide is voorlopig (?) niet (meer) toegankelijk.

  • Rudi

    Struinen doorheen de herfstkleuren van een mooi stukje Haspengouw. Het aanzicht van de kastelen onderweg geven het geheel een statig karakter. Rust in de bossen, uitwaaien in de velden en tussen de boomgaarden, dat zijn de thema’s die deze route kunnen typeren. Onderweg eventjes onderbroken om Nieuwerkerken te doorkruisen. Hier kunnen we opmerken dat de inwoners van dit plaatsje de beschikking hebben over enkele fijne grindpaden en, zeker niet vergeten te vermelden, het Muggenboschen. De vlonderpaden waarvan sprake in de beschrijving worden as we speak, eind november 2021, vervangen. Hier en daar ligt al een nieuw stuk, maar op de meeste plekken zijn ze nog niet aanwezig. Dit heeft geen invloed op de wandelbaarheid. De paden waar de vlonders lagen, zijn gewoon begaanbaar. Geen onoverbrugbare problemen op deze nagenoeg volledig vlakke wandeling. Leuk om in de herfst te lopen, maar misschien echt aan te raden in het voorjaar wanneer de bloesems weer hun intrede doen.

Leave a Comment