Comments ( 3 )

 • harry

  gewandeld op 12 september 2019; een mooie 4-seizoenen-wandeling met onverwacht mooie uitzichten door een gebied waarvan ik dacht dat ik alles had gezien….maar toch weer verrassend.
  voor een terras na afloop moet je naar dolberg of klimmen. (vlakbij dus)

 • Roger

  Geweldige mooie route. Geweldige mooie vergezichten. De routebeschrijving is heel goed te volgen. Ik ben verder erg verrast. Zoals Harry al in zijn status aangeeft: denlk je dat je alles al heb heb gehad…maar mijn ogen zijn opnieuw gestreeld geworden. Hoogtepunt De Kluis en zijn vergezichten

 • Robert Blom

  Als alternatief voor de jaarlijkse wandeltocht van de Wandelvrienden Ransdaal op deze zondag gekozen voor deze wandeling. Vanaf het station naar Klimmen – Termaar en via veldwegen naar de buurtschap Heek. Omhoog en omlaag richting de Schaelsberg – Kluis en na enkele prachtige uitzichten aangekomen in Walem. Onderweg naar het gehucht Opscheumer nog wat prikkeldraad meegenomen, maar dat mocht de pret niet drukken. Langs de spoorlijn Heerlen-Valkenburg uiteindelijk weer terug. Leuke/afwisselende wandeling met droog weer. Route nog prima actueel.

Leave a Comment