933. Maastricht

Comments ( 5 )

 • Huub Beckers

  Mestreech vaan bove gezeen , Maastricht van boven gezien. Deze route is een must voor elke bezoeker van Maastricht. veel bezienswaardigheden en mooie uitzichten over deze stad en haar omliggende natuur.Tip: start , als je met de auto komt, bij de grote( Gratis ) parkeerplaats aan het eind van de Hoge Kanaaldijk bij watersportvereniging zoals beschreven aan het eind van BLOK 1.
  Je komt dan toch bij de sponsor.

 • Hans Bastiaansen

  Mooie route.
  Alleen jammer dat je nu de stadsmuur niet meer op mag.
  Begrijpelijk natuurlijk.
  En het wandelcafe aan de Mergelweg is gesloten.

 • Rinus en Angelique

  Prachtige wandeling; half cultureel, half door de natuur! Zeker de moeite waard om bijzondere plekjes van Maastricht te zien. Heel sfeervol ook! We hebben weer genoten!

 • Gert

  Hallo, wij hebben op 29 oktober 2021 deze wandeling gedaan. Hele mooie wandeling. aschitterende uitzichtpunten!

  een paar opmerkingen mbt de route.

  Het paadje door de hondenuitlaatweide is dicht gegroeid. Advies is om om de hondenuitlaatweide te wandelen.
  Na de hondenuitlaatweide was het hek naar de weide naar het fort dicht. i.p.v. naar recht eventjes links en bij een grote steen rechtsaf de weide op, om het hekt heen.

  verderop, terug na het fort kun je niet door het bos heen i.v.m. een schorsziekte. eventjes verderop doorlopen en naar rechts.

  succes en veel wandelplezier

 • Robert Blom

  Vanochtend met de trein naar Maastricht en vanaf Plein 1992 van start voor deze hele mooie/afwisselende wandeling. Bij het verlaten van de stad, langs de Maas, fraai uitzicht op het Gouvernement en kort erna het kasteeltje van André Rieu. De Pietersberg op en via allerlei veldwegen en bospaadjes kom je bij het uitzichtpunt van de ENCI-groeve, tevens start/eindpunt van het Pieterpad. De wandeling gaat verder over graspaden, langs Fort Sint Pieter en uiteindelijk bereik je het Jekerdal. Een stuk langs de Jeker over graspaden alvorens je de stad weer betreed door binnenwandelen van het stadspark. Een mooi lust over de stadswallen en over de hoge bruk weer terug naar vertrekt. Alle opmerkingen zoals 31-10-2021 door Gert geplaatst zijn nog steeds van toepassing. Daarnaast is ook de stadswal nu hermetisch afgesloten dus ook hier omlopen. Ondanks af en toe een klein buitje genoten van de wandeling.

Leave a Comment