Comments ( 10 )

 • Evelyn

  Zeer mooie en afwisselende wandeling, goed te volgen en voor de helft goed onderhouden. Lange broek aanbevolen want teken zijn gevaarlijk

 • Erwin George

  Prachtige afwisselende wandeling, met wel tien ‘stegelkes’ en mooie panorama’s. Uitstekende routebeschrijving!

 • Ton Geers

  Route 937 van Klimmen. Een hele mooie tocht door het heuvelland van Zuid-Limburg. Veel grasland met weinig maïs maar wel het goudgele graan. Voor mij was de holle weg genaamd ‘Schaloens Molenweg’ toch wel het meest bijzondere. Ik heb veel holle wegen mogen wandelen de laatste tijd, maar dit is wel een van de fraaiste. Zodra je het groen binnenwandelt, word je direct verast op enkele dassenburchten in de mergelwand. De begroeiing met open plekken waar het zonlicht doordringt en de oude bomen, waaronder knotwilgen, geven een typische sfeer. Kijk maar eens naar de foto’s op mijn website: http://www.tongeers.nl. Onderweg tref je al lopend over een kasteellaan, geflankeerd met oude beuken, richting het fraaie kasteel Schaloen bij het dorpje Oud Valenburg. Aan de andere zijde van het dorp vind je een mooi en liefelijk kapelletje: Sint Jansboskapel. Het ligt aan het begin van een mooie wandeling naar Schedder. Na dat dorp ga je vervolgens via een een klim en afdaling in een bos terug naar Oud Valkenburg en verder naar Klimmen. Je moet wel willen klimmen en dalen, want dat is wat je doet op route 937.

 • Marike Bok

  Wandeling 937 vandaag gelopen met prachtig weer.
  Genoten van de mooie uitzichten en een drankje op het gezellige terras van Achterum.

 • Jac Vosdellen

  Wandeling 937 gelopen op 30 augustus 2020.
  Een prachtige wandeling.

 • Michel

  4 oktober 2020 deze wandeling gelopen. Eén van de mooiere wandelingen die we gelopen hebben. Mooie afwisseling tussen bos, veld en mooie dorpjes en inderdaad prachtige vergezichten. Goede routebeschrijving.

 • Roland

  Vandaag 10 november deze wandeling gelopen. Heerlijk rustig en lekker heuveltje op, heuveltje af door het mooie landschap met prachtige uitzichten. Ik heb genoten!

 • Alvarin32

  Beautiful bike. We walked it today starting early to avoid the rain. Amazing morning sun over the fields. Really recommend!

 • Ton en Emiel

  Mooie wandeling door het prachtige Limburgse land. Jammer dat de horeca nog gesloten is i.v.m. corona.

 • Bart en Petra

  Vrijdag 5 mei deze fantastische wandeling gelopen op een dag waar code geel was afgegeven voor het weer en wij slechts één klein buitje van 10 minuten hebben gehad. Veel variatie onderweg, prachtige holle wegen en vergezichten en halverwege een heerlijk bakje koffie met vlaai (natuurlijk) bij Joyce van brazzerie Pirjoy in Scheulder, erg gezellig. Deze wandeling is absoluut een aanrader voor wie van klimmen en dalen houdt !
  Bart en Petra

Leave a Comment