940. Kornelimünster

Comments ( 6 )

 • hugh salimans

  Wandeling 30-5-2019 gelopen.
  We hebben heel wat wandelingen uit de gids gelopen. Deze is een top-5 notering.
  Zeer afwisselende paden, lekker klimmen en dalen, veel bos.
  Kornelimünster heeft een prachtig pittoresk centrum.
  Zur Krone heeft een zeer bescheiden menukaart en helaas was de kok ziek bij restaurant Napoleon, waar het abdijbier goed smaakte na afloop.

  Klein verbeterpuntje:
  punt 8 halverwege: tegenover huisnr. 90 moet zijn 190.

 • Miel Zegers

  Vandaag deze prachtige wandeling gelopen. Ondanks het regenachtige weer prima te doen.
  Tip: voor de vroege wandelaars is er op de Kornelimarkt een steh-cafe. In het weekend al open om 6.00 uur voor een kop koffie, een broodje en een leuk gesprek.

  Tip wandeling: punt 4 in het begin staat na 80 meter bij steile afdaling naaldbos het bospad links volgen. Naaldbos is gekapt, pad is na beetje zoeken wel gewoon te vinden door omlaag te blijven lopen.

 • Rene Peters

  goedenavond,
  Vandaag deze mooie wandeling gelopen. De bruggetjes zoals vernoemt in de beschrijving nog steeds niet hersteld. In de tekst staat inderdaad watersnoodramp 2001. Dit moet 2021 zijn. Waar de bruggetjes weggeslagen zijn wij wel kunnen oversteken via stenen daar het water laag stond. Er is nog een bruggetje weggeslagen wat niet in de tekst staat. Betreft een bruggetjes over de Vichtbach. Dit staat vermeldt in de tekst bij punt 6, dit bruggetje volgt nadat je de L238 voorzichtig overgestoken bent. Verder prima tocht.

 • Stan Hennen

  Prachtige route, vandaag gelopen. De brug na Hahn over de Inde is weg maar daar kan je over stenen naar de overkant (mits het water laag genoeg staat…). Het dorp Rott was niet te bereiken, 2 bruggen over de Vichtbach zijn weg.

 • Jesse

  Vandaag gelopen en misschien had ik geluk met lage waterstand, maar bij alle drie de (nog steeds afwezige) bruggen kun je, als je een beetje goed ter been bent zelfs met droge voeten, oversteken via (stap)stenen in het water.

 • cees

  Vandaag de zuidelijke lus gelopen vanuit de Birkenhof in Venwegen. Bijzonder mooie wandeling met veel Eifel gevoel. Het bruggetje in Hahn (punt 7) is gemaakt. De andere bruggen met name bij Roth zijn nog verdwenen. Enkel de overgang bij punt 4 is (waarschijnlijk voor de Eifelstieg route) voorzien van stapstenen en een massieve gladde boomstam om de overkant te bereiken. De tweede missende brug in punt 6 is weg en het is ondoenlijk de overkant veilig te bereiken. Het beschreven alternatief is een prachtige wandeling langs de snel stromende Vichtbach.

Leave a Comment