Comments ( 7 )

 • Toos

  Deze wandeling biedt werkelijk prachtige doorkijkjes op de Swalm, het is echt een schitterende wandeling. Ook het tweede deel, langs de oude hoeve en het kasteel is erg de moeite waard. Zeer vriendelijke bediening bij ‘t Kesjotje, kortom wij hebben genoten!

 • M&M

  Prachtig! Meer dan de helft van de route, het stuk langs de Swalm, is fenomenaal. Ik denk dat het een van de mooiste stukken beekdal in Nederland is. Ook het stuk rond het kasteel is prachtig.
  De beschrijving was perfect! Dank maar weer!

 • Ludo

  Mooie route m.n. langs de Swalm. Voelde een beetje als het Leudal. Ondanks dat je vlakbij de bebouwde kom loopt voelt dit niet zo met al die slingerende single track paadjes.

 • Astrid

  Vandaag deze korte maar mooie wandeling gelopen. We hebben nu alle wandelroutes van Swalmen (van deze site) gewandeld.
  En ze zijn allemaal even mooi! Heerlijk struinend langs de Swalm. Met genoeg banken op schitterende plekken. Bij punt 1 zagen we de Galloway runderen maar ook een ree. Volgens een inwoner van Swalmen was dit ree ooit aankomen lopen en daarna opgenomen in de kudde van de Galloway runderen. Regelmatig laat het ree zich nu zien, samen met de runderen in dit mooie stukje natuurgebied.

  Ps Dit was mijn 200ste wandeling van deze site….en het smaakt nog steeds naar meer!! Toch wel een beetje verslavend…..

 • Rob Wilders

  Qua natuur is het een heel mooie wandeling. In het beekdal aan de noordkant bloeien nu het speenkruid en de bosanemonen volop. Ook hoor en zie je heel veel vogels. In het begin al de kudde runderen met daar tussen in de ree (of damhert, want het is nogal groot voor een ree) gezien.
  Overigens, de wandeling is volgens onze meting 9,1 km lang, maar doet aan de beleving niets af.

 • Marianne

  Gisteren deze zeer mooie wandeling gelopen. Wordt van de zomer zeker nogmaals gedaan als alles groen is. Geeft ongetwijfeld een nieuwe beleving. Aanrader voor iedereen die van een mooi stukje ongerepte natuur houdt.

 • Sjef Schmit

  Na de lange wandeling 748, deze gestart bij wkp 78 (nr 3). Direct door de bossen en genieten van de Swalm. Dan door de velden richting kasteel Hillenraad op weg naar het dorp. Het dorp uit, loop je al direct langs de Swalm over kleine paadjes en omgevallen bomen. Soms even zoeken maar het was de moeite waard. Ik heb weer volop genoten vandaag.

Leave a Comment