986. Maastricht

Comments ( 4 )

 • Huub Beckers Maastricht

  Rundsje Aamie en Cadier en Kier ’n leuke vlakke wandeling met o.a. buitengebied Maastricht en Bemelen in de passage en leuke uitzichten over Maastricht en de Aamierheij.

 • Robert Blom

  I.v.m. een korte cursus in Maastricht gekeken voor een leuke wandeling in die richting en direct aansluitend tegen het einde van deze zaterdagochtend van start. De auto geparkeerd tegenover Withuishof en vandaar allereerst via een zeer drassig weiland/akkerland richting Keer. Bij de ingang van de golfclub even doorgelopen en het Missiehuis, de kruiswegstaties, grafkapel en Lourdesgrot bezocht (aanrader!) om erna de route weer te vervolgen. Via rustige bosjes, langs mergelwanden en veel schapen uiteindelijk in Bemelen aangekomen. Vanaf hier is het een lange veldweg met aansluitend asfaltweg van alles samen zo’n 1,8 km. Bij het bereiken van Amby dan nog een stukje langs de rand van de wijk om vervolgens via een leuk voetpad het oudste gedeelte te bereiken, de kerk en de startplaats van deze wandeling. Vanaf hier was het voor mij nog even door om via enkele goed te belopen fietspaden weer bij de auto te komen. Leuke en afwisselende route met alle aanwijzingen nog correct en ondanks de eerdere weersvoorspellingen lekker droog.

 • Myriam en Rudi

  Deze route gewandeld op een mooie zondag in september. Vooraleer aan de wandel te gaan, eerst een kop thee genuttigd op het terras van café De Kardinaal. De wandeling neemt je mee naar een mooi stukje natuur net buiten Maastricht. Uitwaaien met vergezichten en een stukje door een rustig bos, dat zijn de trefwoorden voor dit ommetje. Uitsmijter is naar ons gevoel de passage langs de Bemelerberg. Het is voor sommigen misschien te vermelden waard dat hoewel je zicht hebt op de Zuid-Limburgse heuvels, er vrijwel nergens hellingen dienen overwonnen te worden. Na afloop was het heerlijk toeven bij café De Kardinaal om de innerlijke mens te versterken en na te genieten van deze open route.

 • Mark

  Leuke, gemakkelijke, vlakke wandeling met prachtige uitzichten. Hoewel Amby onderdeel is van Maastricht, heeft het niets met toeristisch Maastricht te maken. Goede en snelle service van de sponsor.

Leave a Comment