986. Maastricht

Comments ( 2 )

  • Huub Beckers Maastricht

    Rundsje Aamie en Cadier en Kier ‘n leuke vlakke wandeling met o.a. buitengebied Maastricht en Bemelen in de passage en leuke uitzichten over Maastricht en de Aamierheij.

  • Robert Blom

    I.v.m. een korte cursus in Maastricht gekeken voor een leuke wandeling in die richting en direct aansluitend tegen het einde van deze zaterdagochtend van start. De auto geparkeerd tegenover Withuishof en vandaar allereerst via een zeer drassig weiland/akkerland richting Keer. Bij de ingang van de golfclub even doorgelopen en het Missiehuis, de kruiswegstaties, grafkapel en Lourdesgrot bezocht (aanrader!) om erna de route weer te vervolgen. Via rustige bosjes, langs mergelwanden en veel schapen uiteindelijk in Bemelen aangekomen. Vanaf hier is het een lange veldweg met aansluitend asfaltweg van alles samen zo’n 1,8 km. Bij het bereiken van Amby dan nog een stukje langs de rand van de wijk om vervolgens via een leuk voetpad het oudste gedeelte te bereiken, de kerk en de startplaats van deze wandeling. Vanaf hier was het voor mij nog even door om via enkele goed te belopen fietspaden weer bij de auto te komen. Leuke en afwisselende route met alle aanwijzingen nog correct en ondanks de eerdere weersvoorspellingen lekker droog.

Leave a Comment