Comments ( 3 )

 • Ben van Wersch

  vandaag,9 januari, wandeling 999 in Vaals gelopen. Schitterend! Jammer genoeg was bij de “botaischer Garten” bij Haus Melaten. de toegangspoort afgesloten,ondanks het bordje
  “für Wanderer durchgehend geöfnet”
  We hebben een avontuurlijk alternatief gevonden door over een ander gesloten hek te klauteren.
  Verder niets dan lof!!!

  Ben van Wersch

 • Robert Blom

  Ontzettend leuke wandeling na koffie en gebak in Vaals al vroeg in de ochtend op pad richting Uniklinik en inderdaad dan moet je door het park, maar dit is eigenlijk afgesloten gebied en bij het bereiken van de Botanische Garten is het dan over een hek klauteren. De overige route is nog prima in orde en erg mooi onderweg. Zeker ook even gaan kijken bij de anti tank muur en de bunker.

 • R. Custers

  Vandaag op 30 juni 2021de route gelopen. Mooi en interessant! Het hek rondom de botanische tuin waar vorige reacties naar verwijzen, is bij de ingang open. Daarna bij de uitgang is het de hoofdpoort in het hek gesloten maar helemaal aan de rechterzijde is een kleinere poort en die is altijd open. Men hoeft dus niet over een hek te klauteren 😉
  Er zijn inmiddels geen gratis parkeerplaatsen meer bij het startpunt zoals in de beschrijving staat opgenomen. Eventueel parkeren op de parkeer plaats bij Aldi of Albert Heijn. Daar kan men ook een dagkaart kopen. De parkeerplaatsen bij het startpunt zijn maar voor maximaal 90 minuten toegestaan dus dat haalt u niet.
  Onderweg nog hele fraaie inktviszwammen tegengekomen. Ze stinken flink maar zijn bijzonder om te zien. Bij het oude en voormalige leprahuis vertelde een Duitser ons dat de renovatie minimaal12 miljoen gaan kosten. Dat heeft er nog niemand voor overgehad en daarom is het op de stallen na ongebruikt. Zonde!

Leave a Comment