Comments ( 4 )

 • Sjef Schmit

  Vandaag in Arcen gestart voor deze schitterende en afwisselende wandeling. Onderweg is er veel te zien en je loopt op prachtige paden door de bossen. Soms ook over slingerende paadjes van een verhoogd pad nabij het Fossa Eugenia kanaal. Een bijzondere niet voltooid kanaal. Ook de omgeving van het Straelens Schuitwater is mooi en daarna een doolhof in het bos. Nogmaals een prachtig gebied. Hierna de Maas overgestoken met het pontje en wandeling 1165 Lotum gelopen.

 • Lex van der Vleuten

  Schitterende route, prachtig beschreven. Aanrader! Twee puntjes om toch nog wat te zeuren over een verder perfecte route:
  Bij 1: “Na 200 m, voorbij het stalen kunstwerk Arcen- Lomm-Velden”,
  Dat moet zijn “ na 20 m”
  En
  Bij 3: “ 3. Na bijna 400 m gaat u aan de kruising bij brug en wkp 44 RD (40) verder langs de beek.”
  Toevoegen: “negeer de eerste weg links na de brug”.

 • Rob Wilders

  Inderdaad is dit een zeer afwisselende wandeling. En weer een stukje geschiedenis mogen ervaren met het kanaal dat met de hand ruim 400 jaar geleden (!) met de hand werd uitgegraven. En met wat voor scheppen hebben ze dat moeten doen. Na onze wandeling van enkele weken gelden rond Cadier en Keer is dit de 2e wandeling waar een stukje geschiedenis aan vast zit. Is een nieuw aspect die Jos in zijn wandelingen stopt.
  De koffie met vlaai bij de sponsor van deze wandeling is aan te bevelen.

 • Hilda

  Prachtige route maar helaas geen enkel bankje onderweg waardoor de route best pittig is.

Leave a Comment