1230. Übach Palenberg

Comments ( 4 )

 • Ger Luijten

  Hoi Jos,
  Gisteren, 4 augustus, heb ik heb samen met mijn zus wandeling 1230 Übach-Palenberg gelopen.
  Een hele mooie, afwisselende wandeling langs akkers en weilanden en door bossen met inderdaad een behoorlijk steile, lange klim naar de 1e terril/steenberg op 260 mtr hoogte. Maar de inspanning loont want het uitzicht over Duitsland en Zuid-Limburg is werkelijk ADEMBENEMEND.
  Ik zou de 50-plussers willen adviseren het steile paadje naar beneden NIET te nemen. Het is niet avontuurlijk, maar gewoon gevaarlijk! Af en toe op handen en voeten wordt voor de ouderen echt wel op je achterste naar beneden ‘glijden’. Neem aub het goed beschreven alternatief naar beneden. Tip: neem een kijkje bij het Besucherzentrum Grube Adolf Park voor ’n stukje mijngeschiedenis én voor lekkere Kaffee und Kuchen.

  Dan nog een mogelijk kleine aanvulling op de beschrijving: bij punt 2 staat beschreven “… na 30 m gaat u R het steile bospaadje even omhoog.” Eventueel na deze zin toevoegen: boven bij Y-splitsing rechts aanhouden.

  Hartelijk dank voor deze mooie wandeling.

 • John Melick

  Woensdag 7 augustus samen met Paul deze mooie wandeling met zijn 6 sterrenuitzicht over minstens 270 graden gelopen.
  Helemaal eens met het commentaar van Ger Luijten: denk vooraf goed na om de “avontuurlijke afdaling” (niet !) te gebruiken. Vooral in het laatste deel van deze zeer steile afdaling zijn hele stukken weggespoeld.

 • Eric Dankbaar

  14 juni 2020 liep ik deze wandeling met het vertrekpunt vanaf de parkeerplaats in Baesweiler. De beide beklimmingen van de terrils zijn goed te doen, maar stevige kuitenbijters. Dankzij de waarschuwingen hebben we de afdaling naar de voormalige mijn van Merkstein over hetzelfde pad gelopen als omhoog. De Carl Alexander terril in Baesweiler is mooi aangelegd en de afdaling over de 273 traptreden en loopbruggen is erg mooi aangelegd. Deze wandeling staat inmiddels in mijn top 3! De fotopresentatie volgt binnenkort op YouTube: https://www.youtube.com/user/YTrikkied/videos

 • Walter Van Gorp

  14 januari 2022 deze wandeling gelopen, en wie kwamen we boven op de terril tegen? Jos, wat was dat een leuke verrassing om de enige en echte Jos in levende lijven eens te ontmoeten. Na al meer dan 120 wandelingen van hem gedaan te hebben. Deze was trouwens ook weer een hele leuke wandeling!! Wij hebben wel de avontuurlijke afdaling genomen. En deze was wel te doen, avontuurlijk maar wel te doen. Wij zijn ontzettend blij dat wij Jos zijn site ontdekt hebben en hopen nog heel veel van zijn wandelingen te kunnen doen.

Leave a Comment