1228. Schimmert – Houthem

Comments ( 4 )

 • Bianca Bloemers

  Vandaag deze geweldige route gelopen. Wat stevige klimmetjes zaten erin.
  De Sponsor het witte peard gaat echter niet mee open. Maar zowel links of rechts na het kapeletje is er gelegenheid genoeg om even te rusten. We zijn daar even rechtsaf gegaan om het mooie Ronald McDonaldhuis te bewonderen. Deze is door Hunderdwasser ontworpen.

 • Thea Erren

  Erg mooie route! Vooral de afwisseling door het bos, akkers en dorpjes! Het heuvelachtige is schitterend.. In Schimmert is de Reusch sinds 1 juli open, dit is een oude watermolen omgebouwd tot restaurant, bierbrouwerij en nog meer. Je kunt binnenlopen en tot boven in omhoog met een vergezicht van 46 km. Zeker de.moeite waard!

  • Thea.erren

   Sorry, het is een watertoren van 38 m hoog

 • Robert Blom

  Hedenochtend de wandeling ‘ingestapt’ bij de rotonde in Strabeek en via het Ravensbosch omhoog naar de Haas van Groot Haasdal om bij de watertoren te komen. Via enkele paadjes achterlangs Schimmert naar Klein Haasdal en vervolgens via veldwegen en een mooi stuk door het Kloosterbossch naar Houthem. Paar kaarsjes branden in de Gerlachuskapel en dan laatste stuk langs de spoorlijn Maastricht-Heerlen huiswaarts. Erg leuke wandeling die prima beschreven is.

Leave a Comment