Comments ( 3 )

  • Peter Meesters

    verassend mooie wandeling veel groen rondom Heerlen

  • Robert Blom

    Rond het middaguur van start voor deze wandeling met inderdaad veel groen/water onderweg. Vanaf de sponsor langs de vijvers (let op: werkzaamheden groen onderhoud) en enkele woonwijken richting Slot Schaesberg. Eventjes fout gelopen bij het Palenbergerkerkpad, maar met behulp van de wandel-app weer op de goede weg gekomen. Korte pauze bij de mooie uit Kunradersteen opgetrokken Kapel. De route volgend wandel je door de voormalige mijnwerkerskolonie en onder het spoorviaduct door (let op: werkzaamheden aan viaduct). Via enkele gras/bospaadjes gaat het door het Kisselsbos en na wat klimmen en dalen (soms fors klimmen) bereik je de rand van Schaesberg. Op de terugweg onder punt-5 wandel je over een graspaadje over de dijk, maar zowel het begin van dit paadje als einde zijn niet meer toegankelijk wegens werkzaamheden en dus is omlopen in de richting van de brug de enige optie. Onder punt-6 eveneens diverse wijzigingen, maar met de wandel-app was het te volgen. In de finale door het Caumerbeekdal, maar ook hier onder punt-7 was de route niet meer te volgen, ontbraken banken en waren paadjes niet meer begaanbaar. Het laatste stuk langs de Geleenbeek was weer goed begaanbaar en na een stuk door het Aambos kom je uiteindelijk weer bij vertrek. Genoten van deze wandeling met droog en soms zelf zonnig weer en dat ter afwisseling van de werkdag.

  • Mark

    Hoewel je nooit ver van de bebouwde kom bent, is de wandeling verrassend groen. Weilanden, bossen, parken. Een leuke afwisseling.

Leave a Comment