1224. Oud-Valkenburg

Comment ( 1 )

  • Rudi

    Flaneren door een mooie lindelaan, aan het einde doemt kasteel Schaloen op. We wandelen verder door een statige beukenlaan waar de ochtendzon haar goudgele stralen doorheen laat sijpelen. Het smalle brugje over de Geul met de calvariegroep? Bekend terrein bij eenieder die weleens vaker in deze streek wandelt. Het pad langs de Geul ligt er nog moederziel verlaten bij. Dat zal later op deze zonnige dag ongetwijfeld anders zijn. Nu genieten we nog van alle rust én van de stromende rivier waar de ochtendnevel in witte dampende wolkjes boven zweeft. Aan de rand van Schin op Geul lopen we via het tunneltje onder het miljoenlijntje door. Weg vervolgen langs het bungalowpark alvorens een graspad te kiezen dat een smal weggetje langs de bosrand wordt. Er is niet gesnoeid en de begroeiing hangt flink over het paadje. Dit vergt het nodige en behendige bukwerk. Een geasfalteerde holle weg later lopen we terug onder het treinspoor door en wandelen een nog slapend buurtschap Opscheumer binnen. We klimmen door een essenlaan naar boven en kunnen daar genieten van het mooie Zuid-Limburgse landschap. Na het buurtschap Schoonbron, wat ook nog in diepe rust verkeert, ontdekken we een fraai beschut graspad en een leuk paadje langs de meandere Geul. Dit is voor ons een nieuw stukje en tevens een aangename kennismaking. Na het oversteken van de grote weg komen we in Schin op Geul waar al enkele vroege twee- en viervoeters op pad zijn. Voorbij het beeld van de zingende frater Venantius van Wim Sonneveld maken we ons stilaan op voor nog wat bos- en graspaden. Dan dalen we via een fraai bospad af richting Gerendal. Hier vertoeven we een flinke poos en genieten volop van de rust en de stilte. Een fijne manier om een toch al erg rustgevende wandeltocht af te sluiten.

Leave a Comment