1255. Argenteau

Comments ( 4 )

 • Huub Beckers Maastricht

  Al vaker in deze omgeving gelopen en toch blijft de afwisseling in paadjes en wegen steeds verbazen. Loop deze route niet als het mistig of slecht weer is want dan mis je echt het schitterende uitzicht vanaf de Terril bij Blegny en bezienswaardig natuurlijk de mijn zelf.Je passeert Chapel Wixhou, voel aan de deur of deze open is en kijk eens binnen. Het start en eindpunt is leuk vertoeven met kinderen.

 • Jim Sniekers

  Hele leuke route. Hij kwam online toen ik een route zocht om te wandelen, heb al eerder in dit gebied willen wandelen en dus gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt.
  Voor mij een van de mooiste routes tot nu toe. Best wel wat hoogteverschillen, een mooi gevarieerd landschap en schitterende vergezichten (niet alleen boven op de terril). Het lopen door de vele weilanden is ook echt geweldig. Uiteindelijk was het best een pittige route, maar dat had ook te maken met de felle zon die ons die dag vergezelde 🙂

 • Marcel

  Mooie route, gevarieerd met bos, beekdalen, boomgaarden en open landschap. Het mijnmuseum van Blegny is erg interessant, en vanaf de top van de terril een mooi uitzicht over het Maasdal en richting Maastricht. De oude spoortunnel bij Dahlem is sinds maart 2020 gerestaureerd, en we hebben een extra lus door de tunnel en het historische Dahlem gemaakt.

 • Rudy

  Gisteren deze mooie en verrassende route gelopen. Sommige paden en weilanden waren niet gesnoeid of gemaaid. Na het natte voorjaar stonden grassen en onkruid erg hoog wat op zo’n zonovergoten dag heel mooi was.

Leave a Comment