1263. Sint-Michelsgestel

Comments ( 5 )

 • Heinz&Yvon

  Vandaag 10-11-2019 deze wandeling gelopen. Ideaal wandelweer. Strak blauw geen zuchtje wind. Het eerste gedeelte van de wandeling bracht een overvloed aan prachtige herfstkleuren, het tweede gedeelte een spiegelende Essche stroom en Dommel.De hangbruggen nodigen de waaghalzen uit om er lekker over heen te rennen ( wat voor een verhoogde hartslag zorgt).Een zeer verrassende en afwisselende tocht.Het laarzenpad langs de Essche stroom is in dit jaargetijde behoorlijk nat en blubberig, houdt rekening met waterdicht schoeisel.Zoek je een mooie wandeling in Brabant, dan zeggen wij: Doen!

 • Astrid

  Voor ons wat verder rijden om in Sint-Michielsgestel te komen ….maar, het was zeker de moeite waard voor deze mooie wandelroute! Het eerste stuk van de wandeling begint al meteen prachtig langs de Dommel. Vooral nu de Rhododendrons bloeien is het laatste stukje van nr 1 en het eerste stukje van nr 2 prachtig. Overal bloeiende Rhododendrons in het bos waar je dan doorheen loopt. Helaas was het genietplekje na 8 km bezet maar niet getreurd want bij een van de 3 banken in Halder aan de Dommel was het ook niet verkeerd pauzeren! We hadden het weer mee vandaag (23 graden). Een zonnetje en wat wind, om lekker uit te waaien voor het laatste stuk langs de Dommel.
  Een mooie middag zit er weer op.
  Ps we hebben geen natte voeten gekregen 😉

 • Anita

  Een mooie afwisselende wandelroute. Langs het water, door de bossen, tussen de weilanden. Echt genieten. Onderweg voldoende zitbanken om van de omgeving en stilte te genieten. De routebeschrijving is duidelijk en klopt helemaal. Echt een aanrader!

 • Marion Pluim

  We wilden even “andere lucht” in Coronatijd en hebben een uurtje rijden van huis deze prachtige wandeling gelopen.
  Het was genieten van het weer en de mooie omgeving van Sint- Michielsgestel.
  Het laarzenpad langs de Essche stroom is vochtig en op plekken blubberig, geen probleem voor onze wandelschoenen.
  Een aanrader deze typische Jos wandeling.

 • Sjef Schmit

  Na wandeling 1338 Middelrode in de middag deze wandeling gelopen. Nostalgie ten top voor mij. Als kleine jongen heb ik in de jaren 60 hier veel gewandeld omdat ik op het internaat Ruwenberg heb gezeten. In het begin een prachtig stuk langs de Dommel met een bijzondere waterkrachtcentrale en dan door de bossen richting snelweg. Voorbij de snelweg langs de Esschestroom over 2 bijzondere hangbruggen richting Halder en het mooie kasteeltje Nieuw Herlaer. Dan verder langs de Dommel en dan kom je langs de Ruwenberg en zo weer terug naar de Toren. Ik heb genoten vandaag.

Leave a Comment