Comments ( 2 )

  • Huub Beckers Maastricht

    En weer een mooie afwisselende route rondom Elsloo met verrassende wandelpaadjes door bos en veldwegen als je vaker in de omgeving van Elsloo bent geweest is deze route toch weer net even iets anders en leuk om te lopen. Er zitten wat klimmetjes tussen maar je wordt beloond met mooie plaatjes van het o.a. het Maasdal

  • Rudi

    Februari beleeft zijn laatste zaterdagochtend van het jaar. De nachtelijke vrieskou wandelt een eindje mee in de straten van Elsloo. Via het kerkhof dat er op het vroege uur stil en verlaten bij ligt, gaat het naar Catsop. Hier worden de verharde wegen verlaten. Het ochtendlijke zonnetje geeft het landschap een mooie gloed mee. Veldwegen kenmerken het eerste deel van de route. Voorbij buurtschap Moorveld duik je het bos in. Dit kun je bijna letterlijk nemen want er zitten enkele fraaie afdalingen in het traject. Dalen zonder klimmen zou de wetten van de logica tarten. Het dient gezegd, de klimmetjes zijn leukerds. Voor wie vaker in deze omgeving wandelt, is de klim door het bos naar buurtschap Snijdersberg misschien wel een vaste waarde. Het hindernissenparcours langs de grubbe richting buurtschap Hussenberg is een dijenkletser. Mag je ook bijna letterlijk nemen tijdens het uitvoeren van het betere klauter- en bukwerk. De omgevallen bomen waarvan sprake in de routebeschrijving geven nog steeds acte de presence. Sterker nog, de windkracht van de laatste weken lijkt her en der in de bossen nog wel meer slachtoffers gemaakt te hebben. Het kan de wandelpret niet drukken tijdens deze route die naarmate je vordert enkel leuker wordt.

Leave a Comment