Comments ( 2 )

  • Sjef Schmit

    Vandaag deze nieuwe al gelopen ter controle. Het was een barre, maar erg mooie wandeling. Het eerste gedeelte door de bossen is mooi en na een stukje over een asfaltweg gelopen te hebben kom je aan bij de Drunense Duinen. Een prachtig gebied met heel veel zand. Dit is een gebied dat je moet lopen MET een navigatie apparaat. Het is een grote zandvlakte waardoor je mis kunt lopen. Het natuurgebied de Brand in punt 7 kan soms zeer nat zijn. Vandaag was het heel erg modderig en moest ik echt ploeteren om er doorheen te lopen. Door het vele water was een pad onbegaanbaar en hiervoor een omleidingsroute gemaakt. Deze is wel bijna 4 km extra omlopen maar ook weer de moeite waard. Al met al een heerlijke wandeling met veel mul zand en veel water/modder paden. Het gebied is prachtig en in de zomer is dit een geweldige wandeling.

  • Toos

    Dit is een wandeling met twee gezichten: het eerste en laatste stuk gaat door mooie (broek)bossen en langs een beek. Wij hadden ontzettend veel last van zwermen muggen zodat een lange broek en lange mouwen aan te bevelen zijn. Qua drassigheid viel het mee. Het middelste stuk gaat over uitgestrekte zandvlaktes, vooral de eerste aanblik bij het NP Loonse en Drunense Duinen is al prachtig. Het lopen door het mulle zand is zwaar dus: tempo aanpassen, de beste stukken om te lopen uitzoeken en vooral voortdurend stilstaan om het prachtige landschap in je op te nemen. Een gps is onmisbaar want het is vaak niet duidelijk wat de paden zijn. Onderschat het kilometers lang door mul zand lopen bij temperaturen boven de 20 graden niet: het is best zwaar maar je krijgt er veel voor terug: een prachtige tocht door totale verlatenheid.

Leave a Comment