Comments ( 5 )

 • Marianne

  Gisteren deze wandeling gelopen. Erg mooie wandeling om Aachen te ontdekken. Je komt langs schitterende gebouwen zoals het Raadhuis en de Dom. Voldoende parkeergelegenheid om het startpunt.

 • Toos

  Wat een mooie wandeling door de sfeervolle altstadt van Aken langs veel mooie historische gebouwen. Daarna was het genieten van prachtige herfstkleuren in de mooie parken als ook van de mooie uitzichten op de omgeving.

 • Erik Otermanns

  Onze jubileumwandeling!! De 250ste!! 2548 Km!! Beste Jos, bedankt voor al dat moois dat we via al deze bijzondere wandelingen mogen ontdekken! Ook deze wandeling was weer een pareltje!! Op naar de volgende 250! Lieve groetjes van Erik & Anita uit Kerkrade

 • Mark

  Leuke lus door Aken: eerst door de stad, dan door het Kurpark, over de Salvatorberg naar de Lousberg, dan weer door het Müschpark naar de Lousberg. Veel trappen en hoogtemeters in het laatste derde deel.
  Het restaurant in de draaitoren is in de zomer van 2022 gesloten. Wie iets wil eten of drinken, moet dat de eerste kilometers in de stad doen. Er zijn veel leuke opties.
  De trappen direct aan het begin zijn afgesloten met een fence. Het pad is een beetje kapot, maar nog steeds begaanbaar. Alternatief: Volg het asfaltpad naar de obelisk en ga de trap rechts naar beneden. (Je gaat deze trap weer op in punt 7.) Ga onderaan rechtsaf. Je ziet het huis (rechts) en de ijzeren doorgang (rechtdoor) van punt 1.

 • Rudi

  Deze route start met een letterlijk hoogtepunt. De auto hoog boven de stad geparkeerd aan de Drehturm Belvedere. Vanwege het vroege uur verschuilt Aken zich nog in de ochtendschemering. Afdalen dan maar en van dichterbij een kijkje gaan nemen. De doortocht door de stad valt als erg boeiend te omschrijven. Zeker de moeite waard om de historische monumenten een bezoekje te brengen. De ochtendstond heeft hier goud in de mond. Net na zonsopgang zijn er al aardig wat mensen hun bedstee uitgekomen. We verlaten de stad en duiken de parken in. De eerste trappartijen doen in dit groenere gedeelte al hun schuchtere intrede. Naarmate de route vordert, worden ze samen met de hellingen intensiever. Een mens moet wat over hebben om van de panorama’s te genieten. Zitbanken genoeg onderweg. Diegene die écht met de tong op de knieën al puffend zijn weg moet vervolgen, kan als ie wil onderweg ook nog even in een hangmat gaan liggen. Niet in slaap vallen want ook hier is het uitzicht schitterend. Aken biedt met o.a. de Ponttor, het Rathaus en de Dom de nodige cultuur en geschiedenis. In het tweede en pittige gedeelte neemt de natuur het over en wordt de Lousberg verkend met mooie uitzichten over de stad. Samenvattend kunnen we stellen dat we een mooie, aparte route gewandeld hebben, ideaal om Aken en zijn groene omgeving te ontdekken.

Leave a Comment