Comments ( 4 )

 • Bas Vijgen

  Het eerste stuk na de parkeerplaats is niet toegankelijk (15-05-2021). Beter om de route een stukje in te korten en te starten aan de manege Kattevennia (Parking Kattevennen)

 • Astrid

  Vandaag deze gevarieerde stads-, natuurwandeling gelopen. Eerste stuk begint erg mooi met het langste knuppelpad van deze site. Via het mooie Heempark met speeltuin, een dierenparkje, zonnewijzerpark en mooie vijvers sta je ineens in het centrum van Gent. Je loopt dwars door een passage van een shoppingcentrum. En al gauw bereik je het gezellige Grand Cafe Relaxy. Via verrassende paadjes, o.a. langs achtertuinen, ben je ook zo weer in het bos… en zelfs een stukje heidegebied. Wij hebben de route prima kunnen volgen en hebben geen last gehad, zoals Bas Vijgen hierboven beschrijft, dat er iets niet toegankelijk was. Ik verwacht dat het probleem opgelost is doordat er nu een weg is aangelegd.

 • Rudi

  Storm Eunice was dan wel gaan liggen, de sporen van het natuurgeweld waren wel te merken op de vroege zaterdagochtend. Paden en wegen waren bezaaid met twijgen en takjes, zo ook het langste knuppelpad uit deze wandelgids. Een aparte route, dient gezegd, zo dicht tegen en door het stadscentrum van Genk. Je loopt zelfs dwars door een winkelcentrum. Of ze het daar weten te appreciëren als je er na veel regenval met wandelschoenen vol slijk doorheen banjert, is een andere zaak. Hoe het ook zij, dit deel van het traject laat je toch kennismaken met een leuk stukje centrum Genk. Apart, maar het loont zeker om deze tocht te wandelen. De Genker parken met de prachtige vijvers zijn zeker een bezoekje waard. En de bosrijke omgeving rondom de stadskern is met zijn vele kronkelige paadjes een fijne plek om in te vertoeven. Avontuur? Ook daar is aan gedacht. In punt 3 zegt onze wandelgids een hangbruggetje te negeren. Wat dacht je? Nee hoor! Goed geraden Jos! Hij maakt in de beschrijving dan ook met zijn vooruitziende blik een alternatief voor de waaghalzen onder ons. Het laatste deel van deze fijne route loopt rondom het ZOL, het Genkse ziekenhuis dat middenin het groen verscholen ligt. Vanuit het dichtbegroeide bos sta je plots voor deze grote campus Sint Jan. Dit moment luidt de laatste rechte lijn in van een even gevarieerde als gemakkelijke route met nauwelijks hoogteverschil maar volop boeiende momenten onderweg.

 • Rik den Hollander

  Afgelopen woensdag deze prachtige wandeling gelopen! Die heel divers is je komt door een mooi groot park met een echte zonnewijzer daarna loop je langs een mooi knuppelpad, midden door een winkelcentrum en weer door natuur. een zeer diverse wandeling die geschikt is voor iedereen. deze wandeling is echt leuk en de moeite zeker waard.

Leave a Comment