Comments ( 2 )

  • Clemence Jaspars

    Mooie, pittige wandeling met prachtige vergezichten! De routebeschrijving was top!

  • Rudi

    ´s Morgensvroeg op de parkeerplaats aan de Cartilserveldweg gearriveerd. Deze parkeergelegenheid op zich is al een idyllisch plekje. Je kan je in alle rust vergapen aan het prachtige landschap. Het verzetsmonument op de Eyserlinde herinnert aan een niet zo fraai verleden maar komt op deze rustige hooggelegen plek goed tot zijn recht. Afdalen via een graspad richting buurtschap Piepert, ondertussen via een tunnel het miljoenenlijntje en via een bruggetje de Eyserbeek passerend. In het buurtschap draai je het bos in en begint te klimmen. En we blijven erop hameren, mensen. Kijk regelmatig achterom en om je heen om het prachtige weidse landschap te bewonderen! Ook boven in het Eyserbos zijn er zitbanken en doorkijkplekjes die schitterende panorama’s bieden. Zeker wachten er pittige hellingen in dit Limburgse heuvellandschap. Er zijn echter ook uitwaaimogelijkheden boven op de veldwegen. Variatie genoeg dus, het mooie uitzicht is wel een constante. Ondermeer in de afdaling door het bos naar Eys, drinkpauze op een bankje met zicht op kasteelhoeve Goedenrade. Na de doortocht door Eys klim je weer naar boven waar er weer veel rondom te kijken valt. Via een leuke dalende veldweg met blik op het Selzerbeekdal kom je aan de voet van de Kruisberg die bij wielerfanaten wel een belletje zal laten rinkelen. Niet naar boven, je daalt verder af richting Wahlwiller. Hier neemt een mooi smal pad je door weilanden en via draaihekjes mee en brengt je vlak langs de Selzerbeek. Bij ons lagen in het weiland een aantal dames pontificaal voor het draaihekje. De vriendelijke koeien laten je rustig tussen hen door laveren en je weg vervolgen. Na het stukje langs het water begint het laatste klimmetje en komt stilaan de parkeerplaats weer in zicht. Plekken te over vandaag om even stil te staan/zitten en gewoon te genieten van het moment. De tekst op het doodsprentje van de verongelukte Matty Rijcken zet dit nog extra in de verf. Het ongevalskruis op de plaats waar hij op 15-jarige leeftijd bij een noodlottig traktorongeval het leven liet, is zo’n plek. Trapje op en op het bankje genieten van het uitzicht. De wereld, of in ieder geval toch een prachtig stukje Zuid-Limburg, ligt aan je voeten.

Leave a Comment