1325. Roosteren

Comments ( 2 )

  • Robert Blom

    Op zondagochtend 28/06/2020 al vroeg op pad en de auto geparkeerd op de parkeerplaats bij de brug. Vanaf hier gaat het eerst naar Roosteren alwaar je een stukje door het dorp zelf wandelt en dan langs en over de dijk terug naar de brug. Juist op dat moment dat ik deze overging vertrok een stoet van zeker 50/75 Konikpaarden aan hun tocht naar de drinkplaats aan de Maas. Erg mooi om te zien en schitterende foto’s kunnen maken. De brug over naar België eerst richting de mooie plassen van Heerenlaak en dan via Aldeneik naar Maaseik. Maaseik zelf was niet echt druk dus genoeg tijd en ruimte om alles op en rondom het mooie marktplein te bezichtigen. Aangezien er een klein buitje aankwam even een tussenstop voor een lekkere kop koffie en een Belgisch kersenvlaaitje en dan over de dijk weer terug naar de auto. De afwisseling tussen eerst natuur/water en aansluitend de stad zelf was erg mooi. Route prima in orde, maar hij is dan ook pas nieuwe.

  • Astrid

    Een perfecte wandeling voor z’n dag als vandaag. Winters zonnetje, matige wind en 11 graden . De paden waren allemaal goed begaanbaar, terwijl het de afgelopen dagen toch aardig wat heeft geregend. Zo loop je door de weide met Konikpaarden en zo zit je op terras in Maaseik. Een mooi stuk van de route vonden wij toch wel bij het overloopgebied van de Maas. Al slenterend over de dijk door het begrazingsgebied met rechts de Maas. Route tip top in orde!

Leave a Comment